/ by /   A nap híre / 0 comments

Szombati galopp nagydíjakkal

A Kincsem+ Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show második napján szombaton a szokásoktól eltérően galopp versenyekkel várjuk a közönséget. Különlegesen színes lesz a nap a nagydíjakkal és az izgalmas hendikep futamokkal kör és egyenes pályán, rövid és hosszú távon. is versenyeznek a telivérek, illetve számos neves lóról elnevezett futamnak lehetünk részesei.
A póniverseny után 13 órakor a kétévesek nyitják a napot 1300 méteren. Kincsem tenyésztő-tulajdonosáról elnevezett versenyben a már látott lovak közül Diablo STS kitűnik, de lesznek olyan lovak, akikkel most találkozunk előszőr.
A negyedik futam a rövidtávú Tattersalls – Overdose Díj. Az 1000 méteres egyenespályán megrendezett versenyben a favorit Vain Hope (6), míg egyik ellenfele lehet El Prado’s Joy (2), a baden-badeni Listed versenyt megjárt Simly The Best (5) és Marlon (1).
Az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj 1600 méteres távjával a hatodik futamban kapott helyet a programban. A 12 lovas mezőnyben számos komoly mérföldes klasszis indul, hazai és külföldi színekben egyaránt. Ebben a futamban áll starthoz a korábbi Magyar Derby győztes, a Nemzeti Galopp Liga győztese Golden Sea (6), de az elsősorban sprinter Báthory (2) itteni futása is komoly csemegének ígérkezik.
Sportszempontból az év legfontosabb versenye a 2400 méteres Kincsem Díj 16:45 perckor. A nyolcadik futamban ott lesz Shy Boy (9), az idei Magyar Derby hőse, valamint az Osztrák Derbyt nyert Royal Word (8), míg az öreg lovak Calabrese (2) és a cseh vendég emelhető ki.
A galopp program 17:25-kor induló kilencedik futammal ér véget, mely után várnak mindenkit a Food Truck kocsik színesebbnél színesebb ízvilága és az esti rugby mérkőzés a Nemzeti Agárstadionban.

SHARE THIS