/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Európa Derby Elődöntő futamok

Pénteken este 19:40-től indultak a Kincsem Parkban a kétnapos nemzetközi Európa Derby előfutamai, ahol összesen 44 agár mérte össze gyorsaságát rövid, és hosszútávon. A 8 futamból hármat 280m-en, ötöt pedig 480m-en futottak a nevezettek.

Európa Derby Elődöntő Sprint – I. futam

  1. Zsüli
  2. Joes Cody
  3. Mayki
  4. Silver
  5. Nikita
  6. Cowboy

A futam újoncai Silver és Cowboy voltak, akik ez a napon debütáltak a Kincsem Park pályáján és közülük Silver dobogós is lett, harmadik helyen végzett. A start pillanatát Mayki fogta meg a legjobban, de métereken belül ott volt a sarkában Joes Cody is, aki ugyan megelőzni nem tudta, de a célig végig szoros küzdelemben voltak. A futam győztese Mayki.
Befutási ideje: 17.00
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Európa Derby Elődöntő Sprint – II. futam

  1. Vienna
  2. Evo
  3. Voice
  4. Sky
  5. White Lady
  6. Chardonnay

Ebben a futamban a lengyel tulajdonú és magyar tréningezésben lévő Chardonnay volt az, akit először láthatott a közönség versenyben, a többiek rutinos versenyzők voltak. A startot Evo fogta meg a legjobban, majd az első kanyarból kijőve felzárkózott mellé Voice is, majd az igazi nagy küzdelem kettejük közt zajlott a célig, melyen végül Evo futott át elsőnek.
Befutási ideje: 16.57
Gratulálunk tulajdonosának Ripszkiné Sárffy Juditnak és trénerének Ripszki Tamásnak!

Európa Derby Elődöntő Sprint – III. futam

  1. Orlen
  2. Futó Power
  3. Fernando Jet
  4. Alex
  5. Jessy
  6. Jet Mac

A harmadik sprint futam üdvöskéje a szintén lengyel tulajdonban és magyar tréningezésben lévő Alex volt, a többiek neve nem új a közönség számára. A startot Jessy és Futó Power fogták meg a legjobban, akik tavaly ugyan nagyon sokszor álltak pályára, idén még alig láthattuk őket. A kanyarra már felzárkózott Orlen és Fernando Jet is. A célegyenes közepéig úgy tűnt Jessy-t nem lehet utolérni, azonban az Fernando Jet a semmiből egyszer csak begyújtotta a rakétáit és szó szerint az utolsó métereken megelőzte Jessy-t, megnyerve ezzel a nap harmadik sprint futamát.
Befutási Ideje: 16.87
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szilágyi Gyulának!

Európa Derby Elődöntő – I. futam

  1. Moto
  2. Raven
  3. Conamera
  4. Evelyn
  5. Rambo
  6. Hero

A start pillanatát Hero és Rambo kapták el a legjobban, a kanyarba érve azonban Moto megelőzte Rambot, aki visszaesett a negyedik helyre. Hero komoly fölénnyel vezette a mezőnyt, azonban a negyedik kanyarból kijőve Raven, aki addig harmadikként futott rákapcsolt a turbo fokozatra és kis híján be is érte Herot, akivel mindössze 3 század másodperc különbséggel lépték át a célegyenest, óriási ovációt váltva ki ezzel a közönségből.
Befutási ideje: 28.79
Gratulálunk tulajdonosának Scheuch Balázsnak és Pető Andreának, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

Európa Derby Elődöntő – II. futam

  1. Baby Star
  2. Black Hawk
  3. Horizon
  4. Arya
  5. Black Fantasy

A startot Black Fantasy fogta meg a legjobban, azonban métereken belül elé került Black Hawk és Horizon, akik szorosan egymás mellett futottak egészen a kanyarig, ahol Horizon kisodródott a pálya szélére. A széthúzást kihasználva Baby Star tört a mezőny elejére, akit ettől a pillanattól kezdve már nem lehetett megfogni, magabiztosan, óriási fölénnyel nyerte zsinórban a második futamát.
Befutási ideje: 29.09
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Popa Florinnak!

Európa Derby Elődöntő – III. futam

  1. Iron Lady
  2. Extra Daron
  3. Cashen
  4. Tamo Blake
  5. Lucky

A startot Tamo Blake kapta el a legjobban szorosan mögötte Lucky-val és Iron Lady-vel, azonban Lucky a kanyarban a külső íven szépen kikerülve mindenkit állva hagyta a mezőnyt és magabiztos fölénnyel meg is nyerte a futamát.
Befutási ideje: 28.62
Gratulálunk tulajdonosának Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

Európa Derby Elődöntő – IV. futam

  1. Pavlov
  2. Amy
  3. Tamo Bolt
  4. Komi
  5. Boxer

A start pillanatában Boxer és Komi jöttek ki elsőnek a startboxból, akiket métereken belül beért Pavlov is. A kanyarban Komi átvette a vezetést mögötte pedig Amy zárkózott föl megelőzve Pavlovot. A célegyenesig maradt is nagyjából ez a felállás, azonban a 4-es kanyarból kijőve Amy megcsúszott egy pillanatra, melyet Tamo Bolt, aki fokozatosan tört föl a negyedik helyről ki is használt és fej fej mellett, óriási küzdelemben Komival célfotóval futottak át célegyenesen. A futamot 2 század másodperc előnnyel Komi nyerte.
Befutási ideje: 29.37
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Duli Zsoltnak!

Európa Derby Elődöntő – V. futam

  1. Sight
  2. Survivor
  3. Honey
  4. Holló
  5. Ninja

A startot Ninja, Holló és Survivor fogták meg a legjobban, majd az első kanyar előtt Sight is felzárkózott melléjük a belső íven. A kanyarból kijőve már Sight vezette magabiztosan a mezőnyt, amit ugyan felváltva támadott Honey is és Survivor is, azonban Sight-ot, aki a legutóbb egy szerencsétlen borulás miatt kiesett a versenyből már nem lehetett megfogni, ő nyerte a nap utolsó 480m-es elődöntő futamát.
Befutási ideje: 29.39
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Susán Kittinek!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS