/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Favorit siker az Ászári Díjban

Az egyenespályás csikóverseny mezőnye jól startolt, az újoncok közül Éjkirály volt előrébb a táv közepén. A favoritok közül Different Illusion (5) vezetett, aki Rémkirállyal óriásit versenyezett a győzelemért. A végét előbbi bírta jobban és nyert Rémkirály (3) mögött a hátulról meginduló Master of Win (7) jött fel harmadiknak.
Az 1400 méteres Lord Derby Emlékverseny mezőnye vegyesen indult, Watch Me Move lassúbb kezdés után hamar behozta a lemaradását. A célegyenesben Forgiven (5) volt a legerősebb és megverte Szurya (7) és Qsz Qsz (8) kettősét.
A harmadik futam népes mezőnye vegyesen indult. A kanyar közepén Next Page és Chin Chin galoppozott a frontban, majd a verseny utolsó harmadában sorra jöttek a támadások. A vezető lovak elfáradtak, előbb Rosa Dartle (11) vette át a vezetést, majd Bramastra (1) és Jumerah Beach (9) gyorsított és robogott be helyezettként a célba.
A Kolosnémai Hendikep Joaillier (7) sikerét hozta, Silk Moon (1) nagyot küzdött és óriási hajrával a második helyre küzdötte fel magát, harmadikként pedig a másodfavorit Zinedin (6) ért be.
Az extra rövidtávú, 900 méteres sprintversenyben kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Oba Hara (3) ügyes lovasával nagyon gyors volt és nyert Messina (7), valamint Miss Calloway (8) előtt.
A Nyeretlenek Versenyében sokáig együtt haladt a mezőny, majd Arc gyorsított és vezetett  az esélyes lovak előtt. A befutóban Paidge (6) támadta meg és előzött, így veszítette el a nyeretlenségét. A nyerő mögött a kitartó Arc (3) ért célba, majd jelentős különbséggel Galactic Gleam (5) érkezett meg.


Az Ászári Díjban It’s My Time indult a legrosszabból, míg Han Denever nagyon jól kezdett. A verseny elsőszámú esélyese Silver Pepper (4) elindult és támadásba lendült, ám nem várt nagy küzdelem alakult ki. A favorit végül győzött It’s My Time (6) és Han Denever (2) előtt.
A nap zárófutamában Katchanka (5) a táv utolsó harmadánál került az élre, előnye folyamatosan nőtt és nagy előnnyel ért haza Tűzfészek (8) és Árnika (4)  előtt.

A következő galopp versenynap a hónap végén, október 31-én lesz a Kincsem Parkban.

SHARE THIS