/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Ügető start 17:00-kor!

Az Országos Fogathajtó Bajnokságnak helyet adva, későbbi kezdéssel indul az ügető versenynap. 17:00 órakor startol az első mezőny 9 lova. A Gemini Hendikep 1800 méteres távján Baraka SS régi visszatérő, új tulajdonból és tréningből fut. A favorit Vanderle nagyot versenyezhet az első helyért a szintén jó esélyt képviselő Adolfina B.-vel.
Az 1900 méteres Nyeretlenek Versenyén mutatkozik be Goran Zolnaji idomítottja, a hároméves friss import Coach Degli Dei, aki a legjobb esélyt képviseli a mezőnyben, de a mezőny kiegyenlített, nehéz kiemelni bárkit is a 10 versenyző közül.
A Káma Hendikep népes mezőnye több szempontól is változatos: többen kisebb-nagyobb kihagyás után lépnek újra pályára. A mezőny jelentős része  négyéves, így lehet bennük még javulás, akár az ezen szakaszában is. A legjobb esélyt kihagyása után Vesna képviseli.
A versenynap egy hosszútávú futammal folytatódik. A Kentish Boy Díj kilenc lovat szólított a starthoz. Vannak rutinosabb hosszútávfutók és olyan indulók is, akiknek régen volt már igazán jó ilyen távú versenye. Bolide Laksmy a legesélyesebb a Magyar Turf szerint, de Bűbájos, Vulcano Boy, Anybody és Saya Best CD is az élen végezhet.
A 2021. Évi Segédhajtó Kupa IV. Futama Hendikep legesélyesebb lova Velence R., de közel végezhet Andy Baby is. A táv 1900 méter, a párosok összeszokottak, egyedül Anikó indul új kézben Jelinek Zsolttal. A Golden Lady Díj legesélyesebb indulója a Hico Istálló saját tenyésztésű lova, Calerina Boss. A favoriton kívül javulással bárki szerephez juthat.
A napi főverseny az egykori derbynyerőről elnevezett Oguz Díj. A 7 lovas mezőnyben Bazsiville képviseli a legjobb esélyt, de Zóna és Zente is közel végezhet. A tizenegy lovas Detroit Hendikep indulóit múlt héten nem láthattuk, legtöbbjük kapott néhány hetes pihenőt. Ultimate Force a legesélyesebb, Very Nice Photo, Violetta és Zénó Boko is jó esélyt képvisel.
A nap utolsó futama este 21:00 órakor kezdődik. A remek időt futó Big Ben Pax és Messenger a legesélyesebbek, előbbi múlt héten mutatkozott be hazánkban, de Tifany V. és Bvlgari SS is közel végezhet.

SHARE THIS