/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ló kereseti statisztika (október 28-ig)

 

A kereseti statisztika élén Eggi’s Choice (IRE) a 3 éves kiválóság áll. Összesített és saját korcsoportja kategóriájában is a legmagasabb pénznyereménnyel rendelkezik. Év eleji bemutatkozó versenyével, a Nemzeti Díj és Alagi Díj megnyerésével, a későbbi Magyar Derbyben, Kincsem Díjban és a Magyar St Legerben szerzett dobogós helyezéseivel az idei versenyszezonban 9 565 000 Forintot keresett. 

 

 

Második Shy Boy, a 99. Magyar Derby és a Kisbér Díj hőse, nyereménye 8 942 000 Forint.

Javarészt külföldön versenyzett idén az ötéves klasszis sprinter kanca, Crushing Power (GB), harmadik helyen végzett 7 543 159 Forintnak megfelelő pénznyereménnyel. Idén nem nyert versenyt, öt alkalommal szerezett dobogós helyezést. A legtöbb pénzt kereső kanca lett 2021-ben és továbbra is szenzációsan teljesít.

 

A pénzkereseti kategóriában lecsúszott a dobogóról az idei Nemzeti Galopp Liga királynője, Vain Hope, aki idén is tündökölt. A 4 éves kanca hétszer állt starthoz és négyszer galoppozott át elsőként a célvonalon. 6 580 000 Forintos nyereménye túlszárnyalja tavalyit, négy idei győzelme egyedülálló a 4 éves és idősebb lovak korcsoportjában, sőt, összesítettben is Bellissima Mia volt az egyetlen, aki ugyanennyi versenyt nyert.

 

Ötödik helyen a cseh idomítású Markoni LP (SRB) áll, az év legrangosabb versenyében, a nemzetközi Kincsem Díjban nyújtott teljesítménye 7 000 000 Forint nyereményhez juttatta.

Light Blue Sky (GB) saját korosztályában harmadik legmagasabb nyereménnyel rendelkezik, ez az összesítettben az előkelő hatodik helyre elég. Figyelemre méltó az egész éves javulása és az Imperiál Díjban aratott sikere. A hároméves kanca idén 5 690 000 Forintot keresett.

Hetedik helyen áll pénznyeremény tekintetében Golden Sea (IRE) a korábbi Magyar Derby nyerő kanca, a tavalyi Nemzeti Galopp Liga győztese. Az idősebb lovak korosztályában és a szebbik nem kategóriájában is 5 250 000 Forintos nyereményével jelenleg negyedik. Elsősorban a szezon eső felében volt nagyon jó.


 

 

Összesítettben a Magyar Derby harmadikja Binabik (GER) következik, ő a háromévesek közül a negyedik legtöbb pénznyereménynél jár.

 

 

 

Seventy Smile és Diadora Sts (IRE) összesített, kanca és korosztályos kategóriában is egymás mellett állnak, előbbi 3 950 000 , utóbbi 3 600 000 Forinttal.

SHARE THIS