/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Futtató és tenyésztő keresleti statisztika (október 28-ig)

Az istállók versenyében a jelenlegi állás alapján vezet Bábolna-Diósi istálló 13 győzelemmel és 51 helyezéssel 11 650 818 Forintnál jár. Jelentősek voltak – a már nyugdíjba vonult – Cirfandli hazai és nemzetközi sikerei, de Kontroll, Last Stride és Mr Penny is átlépte idén az 1 millió Forintos nyereményt.

Második helyen áll kevéssel lemaradva az STS istálló, részben kiváló kancájuk, Diadora Sts (IRE) Magyar Kancadíj sikerével, Derby ötödik helyével és Silver Pepper (FR) Imperiál Díj ezüstérmével és Ászári Díj nyerésével 11 314 570 Forintot keresett.

Harmadik helyen a Belracing istálló következik, 10 154 000 Forinttal. Több jó képességű telivért futtatnak, a mindig hűséges Binabik (GER), It’s my Time (GER), Streif (IRE) és Turn Me On (GER) is szép eredményeket hozott nekik.

Ugyan lecsúszott a dobogóról a Nomád istálló 9 616 500 Forinttal, többek közt Nebácsvirág (IRE), Cenzor és Sambo gyarapította nyereményüket.

Az értékes ötödik helyen Dr. Hammersberg Elemér úr áll, az idei versenyszezon egyik legkiemelkedőbb telivérjének köszönhetően. Eggi’s Choice (IRE) mindenkit megelőzve 9 565 000 Forintot keresett.

Sorban következő az Álmodó istálló, javarészt az idei évben legtöbb pénzt kereső kanca, Crushing Power (GB) és Dante’s Peak (GB) eredményeinek révén.

Hetedik és nyolcadik helyen áll a Derby nyerő Shy Boy, és a Nemzeti Galopp Liga nyerője, Vain Hope (IRE) futtatója, a LiMa istálló és a VAMI Szindikátus. Mögöttük a Kincsem Díj bajnoka, Markoni LP tulajdonosköre a Lastin Put CZ következik. Tizedik Dr. Ecsedi Letícia úrhölgy, lovai közül az egész évben stabil formát hozó Marlon több, mint 3,5 millió Forintot gyűjtött de Impression (GB) Millenniumi Díj második helye is figyelemre méltó.

Hatalmas fölénye van a tenyésztők között a Bábolna Nemzeti Ménesbirtoknak idén, jelenleg 28 473 682 Forintnál járnak.

Kiemelkedő teljesítményt hozott Shy Boy, Mr Penny, Kontroll, Mont Master, Marshmallow, Last Stride és Cirfandli is, mind 1 millió Forint feletti nyereményt szereztek. Második helyen a Newtown Anner Stud következik 14 304 570 Forinttal, többek közt Eggi’s Choice, a Magyar Kancadíj nyerő Diadora Sts valamint istállótársa Dorka Sts és Felicita Girl révén.
Harmadik helyen Pálfi Gábor vezette Bácsalmási Agráripari Zrt. áll, 9 899 000 Forinttal.

SHARE THIS