/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kolumbán Örs a Talent Díjas

Nagyszerű éved van, sok versenyben meg tudtad mutatni, hogy mennyit fejlődtél és a győzelmek, valamint a jó helyezések sem maradtak el. Hogyan kerültek a lovak az életedbe? Hol tanultál lovagolni?

6 évesen kezdtem el lovagolni, édesapám révén kerültem ló közelében és ő szerettette meg velem ezt a sportot. Az alapokat is tőle tanultam, otthon, Erdélyben.

“Csak” pár éve vagy a galopp szakmában még, korábban a Nemzeti Vágta Kishuszár futamaiban találkozhattunk a neveddel. Honnan jött a gondolat, hogy kipróbáld magad a galoppon? 

Kipróbáltam több sportágat is a lovaglásban, de a galopp fogott meg a legjobban, így vált szenvedéllyé. Nem volt kérdés,  nagyon szerettem volna kipróbálni magam versenyben is.

 

Hogyan értékeled a 2021-es szezont? Mi volt a fő célkitűzésed?

Elégedett vagyok a szezonnal, külön öröm, hogy lovagolhattam nagy versenyekben is. Nagyon szeretnék utánpótlás Champion is lenni ebben az évben, ez a fő cél.

Tavaly két versenyt nyertél, jelenleg a nyolcadik helyen állsz összesített kategóriában, több, mint 6 millió Forint nyereménnyel. Mit gondolsz miben sikerült javulnod az első szezonodhoz képest? Minek köszönhető a látványos fejlődésed?

Az istálló váltás nagyon jót tett a karrieremnek és több lehetőséget is kaptam, amikkel megpróbáltam élni, ezáltal szereztem rutint is.

Mi motivál arra, hogy jobb legyél?

A bizonyítási vágy motivál, egyszer a legjobb akarok lenni.

Melyik istálló csapatát erősíted? Ki inspirál?

Az Álmodó istálló csapatát erősítem Felsőpakonyban, jó a közeg, van ló bőven, így minden nap tudok sokat lovagolni és fejlődni. Trénerem Maronka Gábor az, aki inspirál elsősorban.

Van példaképed?

Sok külföldi zsokét figyelek, de példaképként nem tudok külön kiemelni senkit. Szeretnék olyan lenni, mint a “crack” lovasok.

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb győzelmed?

Az Orosházi Díjra szívesen emlékszem vissza, amikor Han Deneverrel lesétáltuk a mezőnyt.

Szerinted mi a legfontosabb egy fiatal lovasnál? Mi alapján figyelnek fel valakire?

Főként a tehetség, az alázat és a hozzáállás a fontos szerintem.

Azon túl, hogy rendszeresen lovagolsz munkában teszel valamit azért, hogy fitten tartsd magad? Mi a helyzet a súlyoddal? Van valamilyen különleges étrended?

Szoktam járni futni, mellette itthon kondíció növelésként edzek. Igazán még nincs súly problémám, így minden hétvégére sikerült betartanom az elvállalt súlyt, egyelőre nincs szükségem diétára sem.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően? Mi a célod a következő szezonban, illetve hosszabb távon?
Szerencsémre idén sikerült eljutnom a legjobbak köze, jövőre szeretnék még többet nyerni és még több lehetőséget kapni. Célom, hogy lovagolhassak a 100. Magyar Derbyben. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, a tréneremnek, a családomnak és a szurkolóimnak, ők mellettem álltak egész évben. Köszönöm a lehetőséget és a Talent Díjat, amire nagyon büszke vagyok!

 

SHARE THIS