/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ki lesz a zsoké champion?

Szorossá vált a zsoké champion címért vívott küzdelem, egy hajszál választja el az idei Magyar Derby nyerő Nagy Tamást attól, hogy átvegye a vezetést Stanislav Georgievtől. A címvédő jelen állás szerint 27 győzelemmel az élen van, de szorosan a nyomában jár Nagy Tamás 26 első helyezéssel.

A trónkövetelő ebben a hónapban már öt versenyt nyert, november 21-én, vasárnap mesterhármast ünnepelt, az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye alapján pedig jó esélye van, hogy az év utolsó galopp versenynapján is remekeljen és akár a championátust is megnyerje pályafutása során először.

A zárónapon Georgiev is nyeregbe száll, így esélyt kap, hogy megvédje titulusát és hogy kilencedik alkalommal is megszerezze a bajnoki címet. A szoros állás miatt, nem csak a győzelmeknek, de a helyezéseknek is óriási lehet majd a jelentősége.

A rangsor harmadik helyén ifj. Kozma István áll 17 győzelemmel. A negyedik helyen holtverseny alakult ki két hölgy között. Az év utolsó galopp napján az is kiderül ki lesz a 2021-es év legeredményesebb női lovasa, Suták Csenge és Gönczi Rebeka jelenleg azonos nyerésszámmal 15-15 győzelemmel rendelkeznek, második helyezések tekintetében Rebeka áll jobban.

SHARE THIS