/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Minden eldőlt a kapuzárón

Noha borongós volt az ég a Kincsem Park felett és a nap második felében az eső is rákezdett az év utolsó galopp versenynapján,  most sem maradtunk izgalmas versenyek nélkül.

Hű volt nevéhez Meglepetés (Panyi Mátyás), a nap első futamát némi meglepetésre biztosan, két hosszal nyerte, mögötte Admirable Louvre (Mocsinka Vivien) és Voyager (Kovács Milán) végeztek.

Izgalmas finisht hozott a Vígasz Díj, a későbbi második és harmadik helyezett, Kontroll (Panyi Mátyás) és Thank The Irish (Jozef Parigál) sokáig csatáztak a befutóegyenesben, azonban Catch Me (Májer Cintia) nevető harmadikként előzte meg őket kívülről az utolsó métereken, ezzel megszerezve idei harmadik győzelmét.

Nagy stílusban, feltartva húzta be az év leghosszabb síkversenyét Herastias, lovasa, a champion jelölt Nagy Tamás a 3200 méteres Totalizatőr Hendikepben aratott sikerével behozta lemaradását és egalizálta győzelmei számát a címvédő Georgievével.

Realizálta esélyeit a Bogácsi Díj – Nyeretlen Kétévesek Versenyében az Angliából frissen érkező Show Hawk (Nagy Norbert), fölényesen nyolc hosszal végzett Crix Crax (Mocsinka Vivien) előtt. A stílus alapján komolyabb versenyekben is számolni kell vele.

Igazolta klasszisát a szabad felállítású Szunyogh István Emlékverseny Hendikepben Ocasio Cortez (Stanislav Georgiev). A SEVAR istálló szürke kancája a verseny kezdeti szakaszában élre galoppozott, majd a célegyenesben egyre távolodott a többiektől. A dobogó alsóbb fokain a hűséges Wasmy (Benedek Zoltán) és Szokatlan (Nagy Tamás) osztoztak.

Favorit sikert hozott a tiszteletdíjas Atotal Insurtech Hendikep, a Telivér Farm istálló hároméves ménje, Draco (Jozef Parigál) háromhosszas győzelmet aratott az eső áztatta szintetikus pályán, ezzel idén már több, mint 1,5 millió Forintot keresett.

Komoly küzdelmet láthattunk a kétévesek leghosszabb versenyében, a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díj győzelméért. Spartan Devil (Stanislav Georgiev) és a Sztankov Racing istálló saját tenyésztésű ménje, Suhanó Üstökös (Gönczi Rebeka) a távoszlopnál elköszöntek a sokáig vezető Masamódtól (Nagy Tamás), végül Molnár Gyöngyi idomítottja az utolsó métereken erősebbnek bizonyult, nyakhosszas győzelmet aratott. Georgiev győzelmei számát 29-re növelte, így bebiztosította helyét a tabella élén és újra elkönyvelheti magának a zsoké champion címet.

Sorszerű volt a nap és a szezon utolsó futama. A Törökországban elhunyt Jeles Eszter lovasunk  lova, Daktilus győzelmével intettünk búcsút a 2021-es galopp szezonnak. A Jeles istálló hatéves kancája meglepetésre a Viszontlátásra Hendikepben 1600 méteren is bizonyított. Lovasa, Májer Cintia am. a szezon utolsó galopp versenynapját két sikerrel zárta.

Köszönjük a figyelmet, találkozzunk 2022-ben!

Folytatás jövő hét vasárnap helyett jövőre, a Megnyitó Verseny napján!

 

SHARE THIS