/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Utánpótlás champion – Kolumbán Örs

Egészen a szezon végéig nyitott volt a verseny a champion címért vívott küzdelemben lovasutánpótlás kategóriában is, Kolumbán Örs és Kovács Milán is esélyes volt, hogy elnyerje a bajnoki címet.

Kolumbán Örs az utolsó két versenynapon nem versenyzett, ennek ellenére a 2021-es utánpótlás champion mégis ő lett, 10 győzelmet és ezzel 7 512 529 Forint nyereményt lovagolt össze idén.

A fiatal lovas istállóváltás után indult neki a 2021-es versenyszezonnak és figyelemre méltó volt egész éves javulása. Jól szemlélteti ezt az is, hogy nagyversenyekben és külföldön is kipróbálhatta magát, említésre méltó a Lovaregyleti Díjban szerzett második helyezése, de Trigger nyergében szerb pályán is dobogós helyen végzett. Teljesítményét igazolja, hogy idén nem csak a bajnoki címet szerezte meg, de kiérdemelte a rangos Talent Díjat is.

A második helyezett Kovács Milán mérlege: 8 győzelem, 12 második hely és 14 helyezés. Az Angliából hazatért lovas korábbi amatőr licencét zsokéjelölti státuszra váltva versenyzett a Kincsem Parkban április közepétől. Eddigi legsikeresebb szezonját zárta, nyereménye 5 226 500 Forint. Két versenyt nyert Humbuk lovasaként, Tiltott gyümölcs egész szezonban hű társa volt, de emlékezetes győzelmet aratott a kétéves Saidin nyergében is.

Azonos nyerésszámmal követi őket három tehetséges kortársuk, a szintén Angliában is megfordult Panyi Mátyás, Kelemen Zénó és Cserei Szabolcs triója. Mindhárman egyre több lehetőséghez jutottak és hat győzelmet ünnepelhettek.

Panyi Mátyás 13 második helyezéssel szerezte meg köztük az elsőséget, nyereménye 6 892 000 Forint. Molnár Orsolya egész szezonban támogatta. Sőt, komolyabb feladatokat is adott neki, nagyversenyekben is kapott lehetőséget; a Kancadíj mellett, a Magyar St. Legerben is dresszt húzott Juvenille révén.

Egyetlen ezüstéremmel maradt le Kelemen Zénó, nyereménye 4 734 500 Forint. Az elszánt lovas javarészt saját istállójának, a Soltész Ménesnek lovagolt, de a szezon második felére több lehetőséget kapott más trénerektől is. A Viola istálló színeiben két győzelmet szerezett, de a Wanawin istálló kancáját is győzelemre lovagolta.


A versenyszezon elején két jó versenyt nyert His Majesty társaként Cserei Szabolcs, majd élt a Soltész Andrástól kapott lehetősséggel és hazaért Katchankaval is. Saját istállójának három versenyt nyert és eddigi legjobb szezonját tudhatja maga mögött, nyereménye 3 920 500 Forint.

SHARE THIS