/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspuszta 4 új anyakancája

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok az évekkel ezelőtt megkezdett génállomány frissítést folytatva Newmarketben kitűnő származású és versenyteljesítményű kancákat vásárolt. Az utóbbi évek import kancáiból származik az idei Derby nyerő, valamint Év Lova, Shy Boy, a 2020-as Osztrák Derby második Arktisz, valamint az 2020-as év lova Cirfandli.A 2019-es Hazafi Díj, Kanca Díj nyerő, valamint Derby második Lili anyja szintén Francia import kanca, míg a 2018-as év Derby és Kincsem Díj nyerője, Esti Fény anyja is a szigetországból érkezett hazánkba.

Lot 1636
18 000 Gns volt Alternanthera leütési ára. Apja, Neyef négyszeres Group1 nyerő, kimagasló volt közép és hosszútávon, legmagasabb formáját (RPR 129) a Prince of Wales’s Stakesben futotta. Anyja, Alakananda két versenyt nyert háromévesen és ötször volt helyezve.

Alternanthera nem állt starthoz, 2018-ban született csikója, Mosaawaah a 2019-es newmarketi yearling árverésen 110.000 gns-ért értékesítették, azóta még nem állt starthoz. Study of Man (Deep Impact x Second Happiness) vehemmel érkezett.

A vehem apja, Study of Man 2018-ban Francia Derbyt nyert. Apja, a legendás és hétszeres Japán Group 1 nyerő Deep Impact, akinek egyetlen utódjaként áll tenyésztésben Angliában, jelenleg 12 500 Fontért fedez a Lanwades Ménesben. Nem túlzás azt mondani, hogy a hatéves mén remek családból származik, hiszen anyai nagyanyja a 1986-88-as versenyszezonok abszolút világsztárja volt. Miesque (USA) tízszeres G1 nyerő, champion volt a kétéves kancák között Franciaországban. Háromévesen mérföldes távon és a kancák között Franciaországban és Angliában megint begyűjtötte ezt a címet, majd a galloknál a négyéves és idősebb kancák között is. Először háromévesen nyerte a Breeders Cup mérföldes versenyét, majd négyévesen címvédőként aratott győzelmet itt, ezzel ő lett az első, aki két egymás követő évben nyerte meg ezt a versenyt. Nemcsak a pályán, de később a ménesben is komoly eredményeket ért el.

Lot 1658
Remek áron jutottak hozzá Zeb Un Nisa névre hallgató kancához, szintén Study of Man (Deep Impact x Second Happiness) vehemmel, ára 10 000 Gns volt. Zeb Un Nisa (95 RPR) egy versenyt nyert kétévesen, ötször volt helyezve. Első utódja a Sea the Stars apaságú Stella Maris eddig háromszor állt starthoz, kétszer volt helyezve. Anyja, Tullynally nem versenyzett, apja, Iffraaj 17 500 Euróért fedez. Utódai közt 11 Group 1 nyerő van, 2021 október 27-én kétéves fia, a Godolphin Island Falconja ugyan azt a komoly versenyt nyerte, amit az idei Arc egyik sztárja, Adayar és Golden Horn nyertek kétévesen.

Lot 1665
Ainippe-t, Kameko vehemmel 47 000 Gns értékben vásárolták meg. Ainippe négy versenyt nyert, köztük két Group 3-at, Kameko 2020-ban vonult vissza, jelenleg 20.000 Fontért fedez. Eredményei közül kiemelkedik a kétévesen Sandown Parkban elért Group 1-es győzelme, majd háromévesen a Qipco 2000 Guineas Stakes diadala, amit a versenytörténetének leggyorsabb lefutási idejével nyert meg!

Lot 1777

40 000 Gns volt a leütési ára Country Music-nak,  Too Darn Hot (Dubawi x Dar Re Mi) vehemmel. A kanca kétszer volt helyezve Franciaországban pályafutása során, mindkét eddig versenyző utóda nyert versenyt, Southern Rock (95 RPR) ötször galoppozott át elsőként a célvonalon Angliában, majd Ausztráliában, Tejano (93 RPR) egyszer négyévesen. Anyai nagyanyja Shawanda champion hároméves kanca volt Írországban, legmagasabb, 121-es RPR számát Longchampban kapta, egy Group 1-es kancaversenyben.

Too Darn Hot kétévesen 4 győzelemmel (3 Group) lett veretlen champion, háromévesen három helyezés után, két Group 1-es győzelemmel zárta karrierjét. Jelenleg 45.000 Fontért fedez a Dalham Hall ménesben és 124 élő utóda van.

Apai nagyapja a kétévesen szintén veretlen, leginkább mérföldes távon kiváló Dubawi. A világ egyik legkeresettebb és legdrágább ménje jelenleg, az elmúlt évek statisztikája alapján, ő világ egyik legjobb arányban örökítő mén a Group és Stakes versenynyerők tekintetében. Legdrágábban eladott yearlingje 2,4 Millió Euróért kelt el, jelenleg 250 000 Fontért fedez ugyanabban a ménesben, ahol Too Darn Hot.

 

SHARE THIS