/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Decemberi Trófea

A 2021-es szezon utolsó előtti versenye, a Decemberi Trófea 18-án szombaton, az ügető futamok előtt került megrendezésre a Nemzeti Agárstadionban. A versenynapon négy futamban álltak starthoz az agarak.

I. futam – Decemberi Trófea S1

  1. Zivatar
  2. Orlen
  3. Zserbó
  4. Olimpia
  5. Hurrikán
  6. Tamo Blake

A nap első és egyetlen rövidtávú futamában Tamo Blake fogta meg legjobban a startot, és bár az első egyenesben erősen támadta őt Zserbó és Orlen, a kanyarhoz érve határozottan ellépett a mezőnytől, majd fölényét egyre csak növelve egészen a célvonalig, könnyedén nyerte a Decemberi Trófea S1-es futamát.
Befutási sorrend: Tamo Blake (6) – Orlen (2) – Zserbó (3)
A győztes agár befutási ideje: 16.83
Gratulálunk tulajdonosának dr. Komáromi Viktóriának és trénerének Komáromi Dianának!

 

II. futam – Decemberi Trófea A2

  1. Pearl
  2. Evelyn
  3. Shadow
  4. Flyaway
  5. Lucy
  6. Arya

Az első hosszútávú futamban öten álltak csak starthoz, Pearl visszavonásra került. A startot Arya foga meg elsőként, szorosan a sarkában Flyaway-el és Evelynnel. A három agár között szoros küzdelem folyt a kanyarig, ahol Flayaway átvette a vezetést, de csak a túloldali egyenes első feléig, ahol Arya vissza támadt, átvéve újra az első helyet. Fölényét innentől kezdve a futam végéig nem csak, hogy tartani tudta, de egyre növelte is, megnyerve ezzel az A2-es futamot.
Befutási sorrend: Arya (6) – Evelyn (2) – Shadow (3)
A győztes agár befutási ideje: 29.84
Gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szajka Kálmánnak!

III. futam – Decemberi Trófea A1

  1. Booksy
  2. Extra Daron
  3. Fernando Jet
  4. Steed
  5. Tamo Bolt
  6. Chardonnay

A startot szinte egyszerre fogta meg a mezőny, talán Chardonnay és Tamo Bolt jöttek ki a legjobban, de mind az öt agár szorosan együtt futotta az első métereket. A kanyarban kivált közülük Tamo Bolt és átvette a vezetést, majd a túloldali egyenesben egy pillanatra kizökkent az ütemből, melyet kihasználva Steed és Fernando Jet komoly támadásba lendült, de csak pár méteren át futottak szorosan együtt. Tamo Bolt a hármas kanyarban újra magabiztosan átvette a vezetést, melyet a célvonalig tartani is tudott, nagy ötömet szerezve vele a Cserihegyi Tamo kennelnek.
Befutási sorrend: Tamo Bolt (5) – Steed (4) – Chardonnay (6)
A győztes agár befutási ideje: 29.71
Gratulálunk tulajdonosának Komáromi Dianának és trénerének Racsek Károlynak!

IV. futam – Decemberi Trófea A0/A1

  1. Iron Lady
  2. Sight
  3. Black Fantasy
  4. Ninja
  5. Lucky
  6. Rambo

Az utolsó versenyben szintén öt agár állt rajthoz, Sight visszavonásra került. A startot Rambo fogta meg elsőként, de szorosan mögötte futott Lucky, Iron Lady és Black Fantasy is. A három versenyző fej-fej mellett futott be az első kanyarba, maga mögé utasítva Rambot és Ninját.  A kanyarból kijőve Lucky vette át a vezetést, melyet a tőle megszokott módon a futam végéig tartani is tudott, így ő nyerte a Decemberi Trófea záró futamát.
Befutási sorrend: Lucky (5) – Black Fantasy (3) – Rambo (6)
A győztes agár befutási ideje: 29.07
Gratulálunk tulajdonosának Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS