/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Százados úr!

A december 18-i versenynap több érdekes futamot és egy szép kerek jubileumot hozott.  Az öreg nyeretlenek között Berna Queen M, míg a kétéveseknél Dasha Ville CD győzött a nap elején. A szezonzáró Kincsem Park Kupa futamban Villeneuve volt a leggyorsabb ifj. Turbucz Sándorral.
A versenynap negyedik futamában jött a favorit Auróra és győzött Horváth Györggyel, akinek ez volt idei kilencedik, pályafutása 100. hajtósikere. Az első lovát, Dandy Start  2000-ben vásárolta, vele érte el az első kisebb-nagyobb sikereket még amatőr státuszban Huszár László idomár segítségével a Kerepesi úti Ügetőpályán. A klasszikus, egylovas amatőrből az évek alatt megbízható és tapasztalt segédhajtó, majd később profi státuszú versenyző vált. Az új pályán már Fazekas Imre istállójában álltak lovai. Jó érzékkel vásárolt importjaival sorra nyerte a versenyeket az elmúlt években pedig a nagydíjakban is letette névjegyét. Feleségével, Fazekas Andreával felváltva hajtva ért el szép sikereket Longines kocsijában. Vendéghajtóként is egyre többször jutott szerephez, a kétszeres Nemzeti Ügető Liga győztes Zsenerőzzel több nagydíjat is megnyert. Nem kellett sokat várni a 101. sikerére sem, mert egy órával később Lingot AT kocsiját a Lecke Hendikepben magamögé utasította a mezőnyt.
A Hóra emlékfutamokban a Hico istálló lovai hozták a kötelezőt, azaz a Hóra Sándor Emlékversenyben Celerina Boss, a Hóra II. Sándor Emlékversenyben Bonaparte Boss győzött, így Veljko Mazsity 34 sikernél jár már idén. A Segédhajtó Kupa záró futamában Beyonce és Erdei Péter voltak a legjobbak.
Folytatás karácsony másnapján december 26-án!

SHARE THIS