/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír, Ügetőszilveszter / 0 comments

„Jason Statham” is hajt a Kincsem Parkban az Ügetőszilveszteren

Az Index.hu írása

1999-óta Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye az Ügetőszilveszter, a Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja. Tavaly a Covid-19 világjárvány miatt elmaradt a lovasbuli, de idén december 31-én újra benépesül a Kincsem Park, sztárhajtók – olimpiai bajnok sportolók, a hazai színészvilág jelesei, ismert üzletemberek – ülnek sulkyba a két celebfutamban.

Több, mint két évtizede, 1999-ben döntött úgy a Kincsem Park menedzsmentje, hogy szilveszterkor egy hatalmas évbúcsúztató lóversenynapot, bulit rendez a lovin. Több ezer egyetemistát hívtak meg akkor, akik az ügetősport és a lóversenysport különleges, semmihez sem hasonlítható hangulatát megszeretve azóta is rendszeresen visszatérnek a legendás helyszínre, hogy az óévet itt búcsúztassák. A lóversenysportot az Ügetőszilveszteren megismerők közül sokan ellátogatnak a Kincsem Park más nagy rendezvényeire is, ami azt jelenti, hogy az első Ügetőszilveszteren örökre eljegyezték magukat ezzel a gyönyörű sporttal.
Tavaly a Covid–19 járvány miatt elmaradt az Ügetőszilveszter, de pénteken újra megnyitja kapuit a Kincsem Park, húszezer nézőt várnak a rendezők az eseményre.
Ma már nem kérdés, hogy hagyományosan a baráti társaságok itt kezdik a bemelegítést az éjszakai mulatságra. Ezalatt próbára teszik a szerencséjüket az ügető- és agárversenyeken, szurkolnak a kedvenceiknek a sztárfutamokban, vagy éppen a táncot ropják és buliznak egy hatalmasat a fűtött bulisátorban. Idén DJ Smash és video disco vár mindenkit. A finom ételekről és italokról a Kincsem Park Panoráma Étterme és büféi, valamint a Food Truck Show Hungary csapata gondoskodik.

A finom ételekről és italokról a Kincsem Park Panoráma Étterme és büféi, valamint a Food Truck Show Hungary csapata gondoskodik.

AZ ÜGETŐSZILVESZTER EGYIK FÉNYPONTJA A BUBIK ISTVÁN, ILLETVE ZENTHE FERENC NEVÉT VISELŐ KÉT CELEBFUTAM, HAGYOMÁNYOSAN ISMERT SZÍNÉSZEK, SPORTOLÓK ÉS KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉGEK ÜLNEK SULKYBA, HOGY MEGMÉRESSÉK MAGUKAT EBBEN A NAGYSZERŰ SPORTBAN.

Starthoz állnak a 2019-es címvédők! Itt lesz az idei Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamának győztese, a két évvel ezelőtti bajnok, Bács Péter színművész, aki a Drága örökösök napi sorozatban lett országosan ismert, Lajos, a lovászfiú szerepében.
Elfogadta a rendezők meghívását a másik celebfutam címvédője is. Petur András, a Sport televízió arca és népszerű sportriportere a bajnoki cím megismétlésére készül.
A két bajnokon kívül sok ismert arc érkezik: Székely Zoltán „Cérna” párbajtőr-világbajnok, aki Beyoncét hajtja, Varga Viktor énekes, Árpa Attila rendező-színész médiaszemélyiség, Vida József bankár, a TV2 csoport vezetője, Szekeres Péter sportriporter, Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.

ÉS SULKYBA ÜL EPRES ATTILA SZÍNMŰVÉSZ, AKIT LEGINKÁBB JASON STATHAM MAGYAR HANGJAKÉNT ISMER A PUBLIKUM.

(Borítókép: Epres Attila színművész Titus Lívius nevű lovával a budapesti Kincsem Parkban megrendezett hagyományos óévbúcsúztató Ügetőszilveszteren 2019. december 31-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI )

SHARE THIS