/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Téli változások a tréninglistán

Az új szezon előtt – a teljesség igénye nélkül – kicsit körbenéztünk az istállók háza táján, hiszen elég sok változás történt a tréninglistákon, sok ló új helyre költözött és néhányan be is fejezték pályafutásukat a télen, illetve még a tavalyi idény utolsó negyedében.

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb vesztesége, hogy Juhász Balázs idomítottja, az istálló nagy kedvence, a 2021-es Baka Hendikep nyerője Disney HR sajnos kólikában kimúlt. A legjobb lovaink közül év végén befejezte pályafutását Longines, Zsenerőz, Szacharin, Time To Say Good Bye, valamivel korábban pedig Zolta és Victory Knick, továbbá a szintén a jobbak között versenyző Salihamidzic is.

Kiszállt a versenyüzemből San Francisco, Sumi, illetőleg Tommy Lee és Ujgur Kisasszony, mindannyian hobbilóként folytatják. Cuba és White Plains eladásra került, ezentúl Romániában versenyeznek tovább. Lekerült az idomítási jegyzékről néhány „régi motoros”, akik közül a legtöbben már évek óta nem voltak igazán aktívak. Ilyen volt Kincses, Rise N Shine, Mistral, Titán Ville, a sérüléssel bajlódó Blue Moon, valamint Sziporka, Rangos Meteor, Szerelmes R., Tell Vilma és a régen látott Zelida. Ebbe a körbe tartozik még Wrangel M és Zénó PS, valamint Csoda Szépe, Super Girl, Cintia RG és Nacho Nico. Pann Kec, Lejla S.P. és a télen még látott Messenger sem folytatja nálunk a versenyzést, utóbbiak visszamentek Szerbiába. Replika rövid Kincsem parki története is véget ért, hazavitte tulajdonosa. Agnella sem fut többet, sérülését követően hobbilónak állt. Cash Game elutazott Németországba, ahol Bugatti SS istállótársaként folytatja, a tervek szerint mindketten többször jönnek majd versenyezni Budapestre. Hasonlóan külföldi tréningbe, Ausztriába került Briliáns BD, de vélhetően Aranypókkal együtt sűrűn látjuk majd futni a Kincsem Parkban 2022-ben is.

Több olyan ló is készül a visszatérésre, akikkel kisebb-nagyobb egészségügyi gondok adódtak. A legnagyobb név közülük Zeal Di Girifalco, de dolgozik Unno del Duomo is, mindketten a legerősebb versenyekre készülnek, előbbi várhatóan a kora nyári időszakban térhet vissza. Laborálás után már javában dolgozik Unique Vil, a régen látott Chip Chip Chip, valamint a szintén négyéves Classic Boy, Charming Boy és Chokito is, bízunk benne, hogy mindannyian egészségesen és jó formában jelentkeznek majd újra a versenyekre.

Decemberben váltott istállót Cheeky Brown, Baraka SS és Beyoncé, mindhárman Kolozsi Lászlónál folytatják. Hasonlóan idomárt cserélt Urban Legend, Under World és Zoom Photo, ők Juhász Balázs kezei alá kerültek, csakúgy, mint a kétéves El Diablo. A legfiatalabbak, az „E” betűsök közül egyébként közel húszan, várhatóan a következő héten kerülnek fel a tréninglistára, valamennyien a Kincsem Parkban dolgoznak és nyáron kezdhetik el pályafutásukat. A Derby évjárat lovai közül Casino Royal maradt a Zorka & Gomez istállóban, viszont új idomárjuk ezentúl Angyal Andor lesz. Lassan befejezi hosszabb pihenőjét Charlie’s World, az ő esetében egyelőre még nem dőlt el véglegesen, hogy melyik trénernél folytatja a felkészülést a legnagyobb versenyére. Crystal Boy is váltott, ő év végén került Weber Zsolthoz.

Új importok kapcsán nem állunk túl jól, mindössze három név van a legfrissebb listán. Horváth Zoltánhoz érkezett két olasz import négyéves mén, Corazon és Cedro de Buty, illetve Kárai József tanyáján, Orosházán landolt egy holland tenyészésű hétéves pej kanca, a 14,2-es rekorddal rendelkező Inforgettable, aki várhatóan már az első versenynapokon bemutatkozhat. Még tavaly került a magyar idomítási listára Explosive Power, őt már láttuk is futni, mellette még Gomez, Byblos Club, Zarita GSO és Zenone GSO kezdheti el hamarosan a magyarországi karrierjét.

SHARE THIS