/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Arktisz Svájcba készül

Alig van hátra néhány nap és jön a 114. White Turf St Moritzban. A téli verseny Európa egyik legikonikusabb lóverseny fesztiválja, ahol idén magyar érdekeltségért szoríthatunk. A Bálványos Kör ötévese, az Alagi Díj nyerő Arktisz a svájci White Turfra készül. A menedzsment két versenyre tervezi a nevezését, a február 6-án 1800 méterre és az utolsó napon, 20-án a 2000 méteres nagydíjban Jaroslav Línekkel.
Molnár Orsolya idomítottjának a fő célja, a hónap harmadik vasárnapján megrendezésre kerülő 2000 méteres LONGINES 82. Grosser Preis von St. Moritz (Grad II) lesz.
A svájci szaklapírók külön figyelmet szenteltek az idei magyar és spanyol indulóknak; sajtóközleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy annak ellenére, hogy nem játszunk jelenős szerepet a világ galoppsportban, nem szabad alábecsülni a régióból érkező indulóinkat.
Arktisz kapcsán Annina Widmer, a White Turf Ügyvezető Bizottságának tagja az alábbit emelte ki: “A magyar lovak mindig meglepetésekkel szolgálnak – St. Moritzban is.” Példaként hozzák 1992-ben induló Ryan’s Gift-et, aki 30 éve a meeting legjobb lova volt Klimscha Albertel és sikert sikerre halmozott.

A hivatalos versenyprogram ITT megtekinthető.

SHARE THIS