/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kupagyőztesek az ügetőn-2021

Az egész éven át tartó, kibővített pontozással futó kupasorozatok közül kettőben is csak az utolsó futamban dőlt el, hogy ki lesz a legjobb. A Kincsem Park Kupa 2021-ben átalakult, 12 futamossá bővült, versenytechnikailag pedig „ingyen” futamként került kiírásra, ami jótékonyan hatott az indulók létszámára, majdnem minden hónapban maximális mezőnyöket láthattunk. 


A nyerő a folyamatosan eredményes, a pontokat megbízhatóan csipegető Erdei Péter lett, a fiatal segédhajtó egyébként év közben a finnországi EB-n is képviselte hazánkat. Farkas György nagyon szoros másodikként zárta a versenyt, megelőzve a dobogó amatőrhajtóját, Pekker Györgyöt.

A Segédhajtó Kupa versengése is nyílt volt egészen decemberig, Miskolcsik Valentin azonban meg tudta tartani néhány pontos előnyét az őt végig szorongató ifj. Veres Lászlóval és a jól hajrázó Erdei Péterrel szemben.

Az Amatőr Kupa ezévi sorozata Gyolai Zoltán egyeduralmát hozta, a champion címet is ünneplő futtató hatalmas fölénnyel végzett ismét a topon, egy híján mind a tizenkét futamban az élmezőnyben zárt lovaival, öt etapot is behúzott, nem lehetett kérdéses az összetett győzelme. A dobogó két alsóbb fokán Pekker György és Fazekas Andrea osztozott.

SHARE THIS