/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Indul a galopp szezon

A téli pihenő után vasárnap 13:30-kor elindul a 2022-es galopp versenyszezon, melynek legfontosabb versenye július 3-án a 100. Magyar Derby lesz. Addig azonban sok versenynap és futam vár ránk.
Most 20-án, vasárnap nyolc izgalmas verseny várja a galoppsport kedvelőit a Kincsem Parkban.
A telivérek küzdelme a hagyományos Megnyitó Versennyel indul 1600 méteren. A szaklap Bánk (3) – Simply The Best (1) és Impossible Star (4) triója mellett tette le voksát, de túlzás nélkül bárki ott lehet a végelszámolásnál.
Érdekes küzdelmet hozhatnak az 1600 méteres nyeretlen versenyek. Az első részben a tavaly már futott lovak, Dorka Sts (7) – Master of Win (8 ) és Perszeusz RT (3) előnyt élvezhetnek az újoncokkal szemben, de Kaliyann (2) és Ready As A Rock (4) akár meg is lephetik őket.
Fogadó legyen a talpán, aki kitalálja a harmadik futam befutási sorrendjét! A már futott háromévesek sokat javulhattak télen, nehéz köztük különbséget tenni, de az sem lenne meglepetés, ha egy kezdő győzelemmel debütálna.
Zinedin (6) lovashölgyével a zárónapon épphogy lecsúszott a dobogó legfelső fokáról, a Szezonnyitó Hendikepben megszerezheti pályafutása első győzelmét.
Ezt követően ismét elveszti majd nyeretlenségét egy telivér, Aristotales (2) – Morning Fire (7) és Gospodar (5) is jó esélyt képviselnek.
Diablo Sts (3) húzhatja be a tiszteletdíjas Papolczy Géza Emlékverseny Hendikepet, fél órával később Night’n Gale (6) – Cirmi Sts (7) – Sudoku (10) és World Hunter (6) lehetnek a főszereplők.
A versenynapot az 1900 méteres Márciusi Hendikep zárja, Crix Crax (2) és Mocsinka Vivien párosa akár a győzelmet is megszerezheti.
A galopp nap ingyenesen és korlátozás nélkül látogatható, a fogadásokat pedig 500.000 forint jackpot teszi teljessé.

SHARE THIS