/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Első galopp nagydíj vasárnap

Az év első galopp nagydíjával várja a szakág szerelmeseit a Kincsem Park Húsvét vasárnap.

A 14:00-kor kezdődő versenynap fő futama a 2 000 000 forint összdíjazású Káposztásmegyeri Díj lesz 16:00-kor. Hat lovat adtak indulónak,  remek esélyt képvisel a címvédő, a világklasszis Frankel fia, Blazing Comet (1), de Ocasio Cortez (2) és a tavalyi harmadik helyezett Simply The Best (3) komoly riválisai lehetnek.

Tiszteletdíjas futammal kezdődik a nap, a Húsvéti Hendikepben Sweet Siccu (1) jobb formájával nyerő esély. Jumeirah Beach (1) két hete kikapott, most hazaérhet. Irdatlan (3) legutóbb szerszámbaleset miatt kengyel nélkül lett harmadik, most a fogadók kedvence lehet.

Öten állnak starthoz az 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben, ami jelentős állomásnak számít a 100. Magyar Derbyre készülő háromévesek menetrendjében. Cry of Joy (1) előző győzelmét nagy stílusban aratta néhány hete, megint győzhet, de a Telivér Farm reménysége, Éjkirály (2) és Lavalon (3) is meglepheti.

Spartan Devil (7) emlékezetes győzelemmel zárta a tavalyi szezont, a hatodik futamban ott folytathatja, ahol abbahagyta.

Izgalmasnak ígérkezik a Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikep is, két ígéretes hároméves mén, Maxim (1) és Saidin (4) lehetnek a főszereplők.

A legrutinosabb játékosoknak is fejtörést okozhat a záró futam. Az Igazgatósági Díjban igen kiegyenlített mezőny jött össze, hat remek telivér sebességmérője lesz a 2000 méteres Elit kategóriájú futam.
A szaklap az új tréningbe került Calabrese (2), a szezont győzelemmel indító Avoiding Water (1) és a hosszú kihagyás után visszatérő Sambo (6) hármasa mellett tette le voksát, de senki győzelme nem jelentene meglepetést. Kíváncsian várjuk a februárban havon versenyző Arktisz hazai visszatérését és a tavalyi Magyar St. Leger nyerő, Copadelmundo idei bemutatkozását is.

A belépés ingyenes és nem kötött semmilyen korlátozáshoz. A napot 300 000 forint jackpot és a Panoráma Étterem ízletes kínálata teszik teljessé, asztalfoglalás az etterem@kincsempark.hu e-mail címen vagy a +36 20 295 6125 telefonszámon.

 

SHARE THIS