/ by /   Friss hírek / 0 comments

Megalakult a Kőbánya Gazdaságfejlesztési és Innovációs Tanács

2022. április 12-én ünnepélyes keretek között megalakult a Kőbánya Gazdaságfejlesztési és Innovációs Tanács. Az alapító kőbányai nagyvállalatok – a Robert Bosch Kft., a Ceva-Phylaxia Zrt., a Continental Hungaria Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt., az Egis Gyógyszergyár Zrt., és a Kincsem Nemzeti Kft. – vezetői, a Kőbányai Önkormányzat vezetőivel egyetértésben törekednek arra, hogy a helyi közösséget és környezetet érintő globális kihívásokat, mint az urbanizáció vagy a klímaváltozás helyi együttműködésekkel hatékonyan kezeljék, illetve elkötelezettséget vállalnak az összehangolt, minden fél számára előnyös közös cselekvés mellett.
A kiemelt nagyvállalatok vezetői és a Kőbányai Önkormányzat vezetői által elfogadott közös „Érték- és szándéknyilatkozat” aláírásával formálisan is útjára indul az „X-GaIn”, azaz a „Térnyerő Közösség- és Gazdaságfejlesztési Program”. A kiemelt gazdasági szereplőket tömörítő tanácsadó és konzultációs testület megalakulása egyben a Kőbánya Okos Város modell és helyi közösségi partnerség működésének kiindulópontját is jelenti.

Az együttműködés kiemelt céljai:
· Kőbánya értékeinek mobilizálása és összekapcsolása
· Fenntarthatóság és partnerség
· Foglalkoztatás, turizmus és innováció
· Kőbánya fejlesztéseinek egyeztetése és összehangolása

Az együttműködés első lépéseként a kerület már a Tanács alapítóival konzultálva készítette el a Kőbányai Gazdaságfejlesztési Stratégiát. A dokumentum így az együttműködés ismert és egyeztetett tartalmi alapjaként szolgálhat, új lendületet adva a helyi gazdaságszervezésnek.
A tanácsadó és konzultációs testület megalakulásával, valamint a közösen kidolgozott Érték- és szándéknyilatkozat aláírásával hivatalosan is megindul a Kőbánya Okos Város modell megvalósítása, a helyi közösségi partnerség működése, illetve létrejönnek annak intézményes keretei.

Bővebben:
http://onkormanyzat.mti.hu/hir/49312/megalakult_a_kobanya_gazdasagfejlesztesi_es_innovacios_tanacs

SHARE THIS