/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Up Star Díj szombaton

Izgalmas, sok lovas mezőnyök várják a nézőket április 23.-án szombaton, a Kincsem Parkban.

Vélhetően a két hét múlva lefutásra kerülő Ferge László Emlékversenyre készülő háromévesek csatájára van kilátás a szombati versenynap I. és III. futamban. Múltkori könnyű győzelme alapján, az I. futam favoritja Diófás lehet, Varga Sándorral, de mindeképpen számolni kell Diána Gull, Ducks és a remek származású El Valle Sagrado jó futására.

Míg a nap III. futamban, a még kissé zöld, de annál jobb képességű Denver Broncos szerezheti meg élete második győzelmét, Csordás Emillel. Azonban nem lehet nyugodt az első tipp, hiszen Street Genius, a sok jó helyezése után futó Dumbledore és a visszatérő Dream of Mine is megnehezítheti a dolgát.

A 14:30-as II. futamban, az Illusion Star Díjban talán már győzelemre válthatja remek beállítását Márton Lajos idomítottja, Vinifera M. A nap nyerője a mostanitól sokkal nehezebb mezőnyökből érkezik, a második sor ellenére a győzelem fő várományosa. Mögötte harcban lehet újabb ezüstéremért Csukcs M és Credit Card is.

A forduló startos Jackpot Star Hendikepben is jó mezőny jött össze, zömében idősebb lovak állnak starthoz. Közülük is a korelnök Szilvás, Komáromi Krisztinával szerezhet egy újabb győzelmet, de nem feledkezhetünk meg az idén már két versenyt nyerő Annáról, illetve a mindig jó futással jelentkező Timikoról sem.

A 16:00-kor lefutásra kerülő napi főversenyben, az Up Star Díjban is népes mezőny jött össze. A futam favoritja Bűbájos lehet, aki a hónap elején tért vissza pihenőjéről, szenzációs 1.17.5-ös formával, sáros pályán. Azonban figyelnie kell Nagy Ferenc II.-nek, a mindig résen lévő Veljko Mazsityra, aki idomítottját, Bolide Laksmy-t hajtja. Továbbá számítani kell az idén bomba formában lévő Juhász Balázs lovakra, Acélos Fiúra és Bobby Fischerre.

Az 1800 méteres Glamour Star Hendikepben is tíz ló áll starthoz, akik közül szlovén vendég hajtójával, Vakarcs RG magaslik ki, de hiba nélkül Zénó Boko, az új rekordot futó Beatriz Galindo A.T és tulajdonosával Atom Maki jó szereplése sem elképzelhetetlen.

Fél órával később, 17:30-kor a Coral Star Díjban a Derby idővel rendelkező Carlos Fox lehet a favorit, idomárhajtójával Nagy Ferenc II.-vel. De a hosszú kihagyás utáni első startjára készülő Beautiful Yankee BD-t, a tavalyi évben négyet nyerő Como Tiagot és az ígéretes háromévest, Dolomit Boy-t sem lehet figyelmen kívül hagyni fogadási szempontból.
A nap záró, 2400 méteres futamában ugyan csak nyolc ló lett indulónak adva, de mégis izgalmasnak ígérkezik. A hosszú táv specialistának, Pálinkának van a legnagyobb esélye megnyerni ezt a futamot, de Vezér, Overnight és Bulibáró is harcban lehetnek az pénzdíjas helyek valamelyikéért.

SHARE THIS