/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Boldie Laksmy sikere az Up Star Díjban

Némi meglepetésre a nap első futamát a visszatérő, immár szlovén tréningből érkező Catania R. nyerte Mitja Slavic kezében. A négyéves herélt remek hajrával és 1.17.7-es győztes idejével bejelentkezhet az idei Derby indulók sorába. Mögötte El Valle Sagrado és Diófás javult óriásit és érte el a dobogó második és harmadik fokát.

Fél órával később Fazekas Imre sárga heréltje, ZimmeZoom haladt át elsőként a célvonalon, aki mögött a korábban nap nyerőjének tippelt Vinifera M és Benedek Man lettek a helyezettek.

Élete második startjára remek 1.18.1-es idővel vesztette el nyeretlenségét Street Genius Hegedűs Tamás segédhajtóval, ezüst-és bronzérmes mögötte a háromévesek közül sokat javuló Denver Broncos és Dream Of Mine lettek.

A nap negyedik futamában, a fordulóstartos Jackpot Star Díjban Timiko szerzett egy újabb elsőséget a Dorina istálló számára, őt követve Ann Bella M és a most nem hibázó Bosphorus N lettek a helyezettek.

A napi fő futamban idei második startjára Bolide Laksmy haladt át elsőként a célvonalon, maga mögé utasítva ezzel a magyar tenyésztésű ötéves kancát, Bűbájost és a sárga Gigant Wings-et. A nyerő ezzel beállította új egyéni középtávú rekordját 1.15.3-ra.

Újabb gratulációt fogadhatott szombat délután Mitja Slavic, hiszen kettőre növelte a szombati győzelmeinek számát Vakarcs RG (4) kocsijában. A dobogós helyekért viszont komoly harc folyt, annyira, hogy óvást követően a Versenyintézőség helyt adott Márton Lajosnak (9), és az őt akadályozó Zénó Boko (5) elé helyezte, így 4-9-5 lett a helyes befutási sorrend.

A Coral Star Díjban egy újabb négyéves futott remek Derby időt, Como Tiago 1.17.6-ot. Vizsgálatot követően Beyond The Limits-el diszkvalifikálták tisztátalan jármódja miatt, így Beautiful Yankee BD lett a második, mögötte pedig 1.18.6-tal, a Fergére készülő Dolomit Boy lett a harmadik.

A nap utolsó futamában, kissé ellassúzva, de Overnight-nak pont jól alakulva győzedelmeskedni tudott a Glitter Star Díjat. Mögötte a peches versenyt futó Pálinka lett a második, harmadik pedig Zelmira Fling lett.

SHARE THIS