/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zadar M győzelmét hozta a Sanger MS Hendikep

A nap első futama némi meglepetésre Chili Gonzales MD sikerével zárult, akitől mindössze egy rövid fejhossz távolságra végzett a másod favorit, Diána Gull Horváth Zoltán kezében. Mögöttük a dobogó harmadik fokára a remekül hajrázó Ducks ért fel.

A Zanussi Díj, a most nem hibázó CR-Seven sikerét hozta, de ehhez a szerencsének is mellé kellett szegődnie, ugyanis istálló társának, Csikós hibájának köszönhetően tudta megszerezni idei harmadik győzelmet. Második helyre a Fergére készülő Dusán érkezett meg Chicagot verve.

Favorit sikerrel zárult a nap harmadik futama, hiszen Ultra Lady és Weber Zsolt párosa haladt át elsőként a cél vonalon. Mögötte a sokáig vezető Zaharova M Ifj. Döme Imrével lett a második, míg a harmadik helyre az első startkísérletnél „rakoncátlankodó” Carlos K érkezett meg.

Az Amatőrverseny Hendikep az új tulajdonba és idomításba kerülő Baraka SS és Turbucz Gábor sikerét hozta. Mögötte a start előtt komoly hibát vétő, és emiatt sok teret vesztő Adolfina B. végzett Gyolai Zoltánnal, míg szoros küzdelem után harmadik helyen Verbena SB és Gosztonyi Judit párosa végzett.

Fél órával később a kicsit sem zavartalan lefolyású Forest Sun Díjban, Firefly Shadow és Saya Best CD szoros küzdelmét láthattuk, akik közül Hajnal Tibor idomítottja került ki győztesként. A bronzérmet, a 108. Ügedőderbyre készülő Che Comandante szerezte meg.

A napi fő futam, a Sanger MS Hendikep, a végig élen versenyző Zadar M és Gyolai Zoltán győzelmével zárult. Ezüstérmes lett mögötte Australian Gold és Pekker György párosa, míg szoros küzdelemben a Várhidi Róbert által hajtott, Timoko R.L. lett a harmadik.

A Vörsas Kupa Hendikep is favorit győzelmet hozott Éry Judit által hajtott Auróra révén. Mögöttük szoros küzdelem után, Zero di Jesolo végzett Deixler Dórával, Apollo Creed Pesti Adrián előtt.

Végül a nap utolsó futamában a Versenyintézőség rendelkezésére, a célon elsőként áthaladó Zénó Bokót diszkvalifikálták a futamból, súlyos hajtási szabálytalanság miatt, így a győzelem Bambinoé és Nagy Ferenc II. lett. Mögöttük Swarovski szerezte meg a második helyet, míg a dobogó alsó fokára a másik Nagy Ferenc ló, Best Boy lépett fel.

Szöveg:  Lukácsi Antónia

SHARE THIS