/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Osztrák-magyar meccs Badenben

Ahogy az éves hazai versenykiírásból is látszik, augusztus 13-án nem lesz ügetőnap a Kincsem Parkban. Ennek oka, hogy azon a hétvégén (augusztus 13-14., szombat-vasárnap) kétnapos osztrák-magyar találkozóra kerül sor a patinás badeni pályán.  A helyiek szombat és vasárnap délután egyaránt szerveznek versenyeket, a régi hagyományokat felelevítve ezt a két napot elsősorban osztrák-magyar hétvégeként szeretnék megtartani. A mítingre lovakat, hajtókat, amatőröket is várnak a “sógorok”, és igyekeznek majd minden feltételt a lehető legkedvezőbbé tenni (a különböző költségekből jelentős engedményeket adnak), hogy ezzel is elősegítsék a minél nagyobb magyar kontingens érkezését. A Kincsem Nemzeti Kft. maximálisan támogatja a találkozót, a tervek szerint és többek között a magyar lovak utazását is finanszírozni fogja.

Ami a badeni versenykiírást illeti, az júniusban készül majd el, ennek okán a magyar Versenytitkárság emailben várja az idomároktól azon lovak listáját, melyekkel szóba jöhet az osztrák versenynapon történő részvétel. Ennek ismeretében segítjük majd a kinti kollégákat, hogy a lehető legkedvezőbb propozíciót tudják majd megjelentetni az itthoni lovak szempontjából is.
Az előzetes egyeztetések alapján – a teljesség igénye nélkül – a futamok között helyet kaphat:
– teljes nyitott verseny (import lovaknak számára is),
– szintén életnyeremény határ nélküli verseny magyar és osztrák tenyésztésű lovaknak,
– magasabb kiírású kancaverseny,
– közepes és alacsonyabb kiírású díjversenyek (belföldi és import lovaknak egyaránt), illetve akár nyeretlen futam,
– amatőrverseny-díj (saját lovakkal),
– PMU futamok stb.

Fontos tudnivaló, hogy az osztrákoknál kötelező a Herpesz elleni alapimmunizáció (az első két oltás megléte már elégséges, a kettő között 21-60 napnak kell eltelnie), így akik augusztus 13-14-én terveznek a badeni versenyekkel, mihamarabb gondoskodjanak a megfelelő állatorvosi bejegyzésekről!

SHARE THIS