/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Klimscha Albert a Kincsem Parkban

Május 23-án a Kincsem Parkban tett villámlátogatást ifj. Klimscha Albert nemzetközi hírű galoppsport szakember.

A tréner Letty és Category Five sikerei időszakában utoljára érdekelt a hazai galoppsportban, de kis ideig szaktanácsadóként is dolgozott több hazai istállónál. Édesapja révén beleszületett a sportba.

Apja a nagyon sikeres nemzetközi zsoké karrier után, Franciaországban kezdett el trénerként dolgozni. Az ötvenes és hatvanas években idomárként talán még sikeresebb karriert futott be. Volt champion tréner Franciaországban, több klasszikus versenyt nyertek lovai és ő készítette Batthyány Margit lovát, a XX. század legjobb kancájának tartott Allez Francet is.

A most 79 esztendős Berci – ahogy mindenki ismeri a szakmában – a rendszerváltás időszakában tért részben haza és lett aktív részese a Kentaurs Farm sikereinek. Szinte gyerekként együtt volt lovas tanuló Angliában Lester Piggottal, minden idők legsikeresebb lovasával. Többek között az ő barátságának köszönhetően látogatott el a nagy Piggott 2009-ben a Kincsem Parkba Overdose futásakor.

Csak úgy, mint régen, most is villámsebességgel jön, megy, intézkedik. Ígéretet tett, hogy július 3-án vasárnap itt lesz velünk a Kincsem Parkban a 100. Magyar Derby startjánál.

SHARE THIS