/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

EB eredmények

A FEGAT által Palma de Mallorcán került megrendezésre május 27-29. között a férfi Európa Bajnokság, ahol Gyolai Zoltán kétszeres amatőr champion képviselte hazánkat.

A szombati nap, Son Pardo-n számunkra nem is alakulhatott volna jobban, hiszen az első futamban a francia Gaston Tom-mal győzedelmeskedni tudott Gyolai Zoltán, 1.17,3-ban 2150 méterre. Ebben a futamban második az osztrák Johan Preining lett, míg harmadik Thomas Linder Svédországot képviselve.

Gyolai Zoltán és Gaston Tom

 

Gyolai Zoltán és Gaston Tom a Son Pardo-i győzelem után

 

A nap utolsó futamában hajtottak újra az amatőrök, ekkor a magyar érdekeltségű lovat sajnos kizárták a versenyből. Itt az első három helyezett Finnország, Málta, Hollandia voltak.

Vasárnap már Manacor-ban hajtottak a meghívottak. Az első futamban is sajnos diszkvalifikálták Gyolai Zoltán lovát, de a nap hatodik futamában, az amatőrök számára kiírt futamban, egy szép harmadik hellyel vigasztalódhatott Elios PV-nek köszönhetően. A pontversenyben így nem a legelőkelőbb helyet érte el Magyarország, de a részvétel és az utazás hangulata reméljük kárpótolta Gyolai Zoltánt.

Az Európa Bajnokságot végül Belgium nyerte Piet Van Pollaert révén, második Ausztria lett Johan Preining Junior-nak köszönhetően, míg a dobogó harmadik fokára Norvégia került fel Roar Hop képviseletével.

 

Fotók: Intitut Hípic Facebook oldala

SHARE THIS