/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Szlovák és szlovén kapcsolatok 2022-ben

A Kincsem Nemzeti Kft. Ügető Versenytitkárához eljutott az a megkeresés két szomszédos országból is, hogy szeretnék a versenytársi kapcsolatokat újra kialakítani, ezért felkínáltak számos lehetőséget, ami talán érdekelheti a szakmai közösséget. (Érdekesség, hogy a 2000-es években Diktátor, Detroit, Coral Star és Globus is sikeresen szerepelt gyepen, a Szlovák Ügető Derbyben).

Ennek jegyében, a propozíció alapján ezeket a lehetőségetek kínálták fel Szlovákiából:

  1. Július 31. (Vasárnap): Szlovák Ügető Derby – 4 éves, 2400 méter, 4000 eurós összdíjazás
  2. Július 31. (Vasárnap): Duna-Kupa – 3 éves és idősebb lovak, 1800 méter, 2000 eurós összdíjazás

Az alábbi linken érhető el a propozíció.

Szlovéniában pedig egy találkozót szerveznek, amelyre négy országot hívtak meg: Ausztria, Olaszország, Magyarország és Szerbia.

Ezen a találkozón egy emlékversenyt szerveznek Lenart-ban június 26-án, és minden országból két ló vehet részt a versenyben. A táv 1700 méter, autóstart és bármilyen ló részt vehet a versenyben, teljesen szabad a kiírás. Az összdíjazás 3000 euró, és a szállításhoz minden ló, minimum 120 eurós hozzájárulást kap.

A találkozóra mind a hajtó-mind a tulajdonosa a résztvevő lónak meg van hívva egy gála vacsorára a versenyt megelőző napon, szombaton. A szállás a hozzátartozóknak és a lovaknak is biztosított.

Az indulóadási szándékot Smulovics Zoltán Versenytitkárnál lehet hivatalosan jelezni minden külföldi futás esetében!

SHARE THIS