Mount Díj

Június 18-án, szombaton folyatódik az idei ügetőverseny szezon, a szokásos 14 órai kezdettel. Nyolc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, a belépés továbbra is díjtalan. A versenynap futamait a kiváló, hosszú évek óta Vasadon készülő Nagy Ferenc II. egykori lovairól nevezték el. A cikk kiemelt képén Diós nevű kancájuk látható.

A versenynap első futama az Újpesti Lány Hendikep lesz, ahol az utoljára idomárjával új egyéni rekordot beállító, Zénó Boko lehet az első esély. Habár most tulajdonosa hajtja, ezzel a formával favorit lehet ebben a futamban. A dobogós helyek valamelyikéért harcban lehet még a szintén javulásban lévő Beyond The Limits és Vanderle, illetve Amaru Shakur is.

Fél órával később indítják a Nyeretlen Háromévesek Versenyét, amely telt házas mezőnyt hívott össze. Fiatal lovak révén sok esélyes a futam, de talán ketten is kiemelkednek közülük, akik nem mások, mint Drina TIM és Dollar Maker. Mindketten ugyan abban a futamban utoljára nagyot javultak, így vélhetően közülük kerülhet ki a győztes. Számolni kell továbbá az új kézben induló Danubia Lux-al és Del Pieroval is.

A nap harmadik futama a fordulóstartos Diós Hendikep lesz, ahol a topformával jelentkező Zagato, a duplázásra készülő Anybody és az örökös esélyes Szilvás között dőlhetnek el a dobogós helyezések sorsai.

15:30-kor indítják majd a Zen Díjat, ahol ismét teltházas mezőny jött össze. Aki győzni szeretne ebben a futamban, vélhetően Diófást kell megvernie, feltéve, ha rendesen körbe megy, de ugyan ez igaz Primasra is. Számítani lehet még kihagyása ellenére Kokomo Harley jó szereplésére, illetve ha szerencsésen alakul a verseny Diána Gull számára, közeli hely esélyt képviselhet a futamban.

 A nap ötödik futamában starthoz állnak még ígéretes négy éves lovak, akiknek ez az utolsó esélye arra, hogy rekord alapján bekerülhessenek a 108. Ügetőderby mezőnyébe. Első esélyt képvisel a legutóbb peches versenyt futó Catania R. Mögötte a dobogós helyek valamelyikére oda érhet hiba nélkül Creatine, és idomárjával Can Tach Lux is.

16:30-kor futják a hosszútávú Kincsem Park Kupa V. Futama Hendikeppet, ahol a régóta remek időket futó Cono San zsebelheti be az esedékes győzelmet. A jobb pénzdíjas helyek valamelyikére odaérhet akár Boszi, Barakka SS és Calvin is.

Fél órával később egy újabb hosszútávú futamot indítanak, a napi fő versenyt, a Mount Díjat. A nap nyerőjének titulált Bobby Fischer szerezhet legnagyobb eséllyel ebben a versenyben egy újabb győzelmet. A dobogó alsóbb fokaira a topformában lévő Firefly Shadow és a javulással jelentkező Celerina Boss érhet még fel.

A nap utolsó futama a fordulóstartos Dolores Hendikep lesz, ahol a 20 méter térhátrányból induló Sholty Csabi szerezheti meg idei első győzelmét, de figyelnie kell a favoritnak a jó formába lendülő ZimmeZoomra és kedvező starthelyéről Benedek Man-re is.

SHARE THIS