/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Magyar vonatkozású nemzetközi eredmények

Időrendi sorrendben, az első eredmény, amiről be kell számolnunk, az Bugatti SS június 16-i mönchengladbachi startjai. Pekker György ötéves heréltje, először a nap 3. futamában állt starthoz, ahol végig jól tartva magát, de kissé elfáradva, a szoros második helyen sikerült célba érnie. Remek időt, 1.14,4-et ügetett mérföldes távra, amellyel 300 eurót keresett, társa Marcus Gramüller volt. A versenynap folyamán ismét starthoz állt ez a páros a fináléban, a 8000 euró összdíjazású Großer Preis der Stadt Mönchengladbach nevű futamban. A start előtt sajnos hibát vétett, ezzel nehéz helyzetbe hozva magát, de végül 2100 méteres távon a 9. helyen sikerült célba érniük, 1.18,4-ben.

A másik németországi vonatkozás a szintén magyar tulajdonú és tenyésztésű Dynamo révén volt június 19-én München-Daglfing-ben, ahol egy próbafutamot teljesített 2100 méterre 1.21,0 időben Christoph Schwarz-al. A próbafutamot a nagy hőségre való tekintettel 17:00-ra tették, így a versenynap is 18:00-i kezdetű volt.

További magyar érdekeltség szintén a vasárnapi napon volt, de ez már Szerbiában, Zombor pályáján. A versenynapon a 6. futamot a Probni Derby-t (ún. Próba Derby) a Magyarországon több sikert is elérő, de már külföldi tréningben lévő, Kiss Zoltán és Kiss Gábor tulajdonában lévő Tour de Lux nyerte Angyal Andorral a sulkyjában. Ebben a futamban indult még Erdei Péter , ő Pandora S.-t hajtotta, akivel 9. helyen ért célba, a Varga Sándor által hajtott Leon Thomas A.T.-t sajnos diszkvalifikálták a futamból. A nyerő párosnak 2200 méteren 1.19,5-ben sikerült nyerniük.

Tour de Lux és Angyal Andor

 

Erdei Péter és Pandora S. illetve Angyal Andor és Tour de Lux

 

Varga Sándor és Leon Thomas A.T.

A Zombori versenynap további érdekessége volt, hogy az USA Denver Nuggets kosárlabda csapatában játszó, szerb származású Nikola Jokic is képviseltette magát, hiszen több lova is futott a tegnapi versenynapon. Közülük is a legérdekesebb Brenno Laumar vendéghajtója, a világhírű Alessandro Gocciadoro volt, akiknek sikerült győzedelmeskedniük. Az olasz sztárhajtót Jokic hívta meg, hogy hajtsa a Vladimir Pribicnél idomításban lévő lovat. (Egyébként Jokic-nak van tréningben lova Gocciadoronal a tavalyi év óta.)

Brenno Laumar és vendéghajtója Alessandro Gocciadoro illetve Nikola Jokic és a hozzátartozók

 

A képeket Hegedűs Tamás és Marica Pavkov készítették.

SHARE THIS