Diktátor Díj a napi főverseny

A 108. Ügetőderby előtti utolsó hétvégén, hét futammal várja az ügető szakág a Kincsem Parkba látogató közönséget. A belépés díjtalan!

A versenynap első futama szokás szerint 14:00-kor fog indulni, ahol a favorit a remek visszatérő futással jelentkező Wasserfall lehet. Megszorongathatja az első esélyt még, az örökös dobogós helyezett Credit Card és a legutóbb remek időt ügetett Ciklon Fox is.

Fél órával később az engedményes Iron Man Díjban második Kincsem parki versenyében elveszítheti nyeretlenségét a svéd import, Aerodynamics. Dee Dee AT utolsó futásakor sokat ment kívűl, de így is javulni tudott, illetve ha nem hibázik Amadeus Rayannek lehet talán a legnagyobb esélye megszorongatni a favoritot. A jobb pénzdíjas helyek valamelyikére a múltkor új rekordot beállító, Farinelli érhet fel.

15:00-kor kerül lefutásra a Jódlis Díj, ahol több egyforma esélyű lónak van esélye a győzelemre. Elsőként, a hosszútávon is jól mozgó Coach Degli Dei folytathatja megszakított nyerő szériáját. Lara Rayan legutóbb eléggé peches versenyt futott, itt egy jobb helyezéssel vagy, akár egy győzelemmel is vigasztalódhat. Következő első esélyű ló Chacha, aki legutóbb kis szerencsével nyerni tudott, illetve a mostanában a nem túl megbízható Csábító R. is számít, de csak ha rendesem körbe megy.

A nap negyedik futamába mindösszesen csak hat ló indul, akik közül ismét kimagasló favoritként áll starthoz Zénó Boko, akinek legfőbb ellenfele az idomárjával mindig jól mozgó Overnight lehet. A dobogó alsó fokára ebben a kis mezőnyben az egyre erősebb Khedira érhet fel.

A napi főversenyben a Diktátorról elnevezett Díjban favorit esélyt képvisel az idén újra magára találó  Gigant Wings. A győzelemre esélyes lehet még Ügyeske, aki utolsó két futására kimagaslóan jó formát igazolt. A jobb pénzdíjas helyekre odaérhet a hűséges Bezique Va Bene, és a remek visszatérő formával jelentkező Farya BD is.

16:30-kor indítják a 6. futamot, ahol Vitya szerezheti meg idei második sikerét, hiszen legutóbb helyezetlenül, de top formával jelentkezett. Döntőbe várható továbbá  a tavasszal jól mozgó Berna Queen M, az örökös dobogós helyezett Bulibáró, illetve Zephürosz, ha rendesen körbe ügeti a pályát.

A versenynap utolsó futamában, a Segédhajtó Kupa 3. futamában a győzelem egyik legfőbb  várományosa Andy Baby lehet Ifj. Turbucz Sándorral.  Másik esélyes a még mindig jó formában lévő Magic Bucks Kaczkó Edittel. Harmadik győzelemre esélyes ló, Vihar RG lehet Ifj. Veres Lászlóval, akinek szintén régóta esedékes már a sikere. Kihagyása utáni első versenyében Vezuvián ígéretesen mozgott Nyilasi Bálinttal, itt már erősebb lehet.

SHARE THIS