/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Derby Elődöntők győztesei

Ahogy azt sejteni lehetett előre, az izgalmak tovább fokozódtak péntek este, amikor a múlt heti negyeddöntő első három helyezettjei küzdöttek meg egymással az újabb továbbjutásért mindkét távon. Meglepetésekben, váratlan fordulatokban és örömökben most sem volt hiány, mint ahogy azt már megszokhattuk ebben a sportágban.

Az estét két “Sprint Kategória Elődöntő” nyitotta meg, melyben a Derby Elődöntőbe be nem bejutott agarak versengtek egymással a jövő heti “Kategória Döntőben” való megmérettetésért.
Már az első futam meglepetéssel szolgált, hiszen Sky, aki legutóbb utolsóként futott be, ezúttal torony magasan verte a mezőnyt és eddigi legjobb idejével, idén először győzelemmel zárt. A második és harmadik helyen végzett Taylor és Veyron a futam másik két továbbjutója.
Befutási sorrend: Sky (4) – Taylor (6) – Veyron (1)
A győztes agár befutási ideje: 16.80
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Tóth Zsoltnak!

A nap második sprint kategória elődöntője is kiemelkedő győzelemmel zárult, hiszen Jessy, aki múlt héten negyedik lett, ez alkalommal közel 1 teljes másodpercet javítva ért célba! Második és harmadik helyen Donnie és a múlt héten debütált fiatal kan, Devon futottak be, így ők hárman jutottak tovább a döntőbe.
Befutási sorrend: Jessy (6) – Donnoe (3) – Devon (3)
A győztes agár befutási ideje: 16.65
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Demjén Tamásnak!

A Derby előfutamokban az első két helyezett jut tovább a Döntőbe mindkét távon, míg a harmadik és negyedik hely a Consolation, az ötödik és hatodik hely pedig az Invitation futamokban áll majd starthoz jövő héten.

A Sprint Derby első elődöntő futama is meglepetést okozott mindenkinek, méghozzá nem is akármilyet, hiszen Tamo Blake nem csak, hogy magabiztosan megnyerte a futamát, megtörve ezzel a favorit sorozatnyerő Bonnie győzelmi szériáját, de egyben megdöntötte a 2021 tavaszán Springwell Champ által felállított rövidtávú pályacsúcsot is egy fantasztikus 16.43-as eredménnyel!
Befutási sorrend: Tamo Blake (6) – Tommy (3) – Bonnie (5)
A győztes agár befutási ideje: 16.43
Szívből gratulálunk tulajdonosának dr. Komáromi Viktóriának és trénerének Racsek Károlynak!

A második elődöntő sem hozta a várt papírformát, hiszen az újonc Hancock, aki első három idei versenyén utolsóként ért célba úgy fest kezd ráérezni a versenyzés ízére és múlt heti győzelme után ismét brillírozott, sőt, még javított is több, mint egy tized másodpercet.
Befutási sorrend: Hancock (1) – Blondie (4) – Havanna (6)
A győztes agár befutási ideje: 16.94
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének ifj. Baglyos Ferencnek!

Sokakról mondható el, hogy “kezdik befutni magukat”, azaz nemhogy nem fáradnak versenyről versenyre, hanem egyre magabiztosabban szerepelnek, hiszen Cannonball, az utolsó Sprint Derby Elődöntő favoritja is javított múlt heti győztes idején picivel több, mint 2 tizedet.
Befutási sorrend: Cannonball (5) – Mayki (2) – Lee (2)
A győztes agár befutási ideje: 16.63
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Novák Jánosnak!

Az estét a szünetet követően hosszútávon folytattuk, méghozzá szintén két Kategória Elődöntő futammal, s bár távot váltottunk, a meglepetések sorozata tovább folytatódott itt is, hiszen Shadow egy nagyon szoros küzdelem után, harmadik helyről küzdve fel magát, életében először futamot nyert, óriási örömet okozva ezzel tulajdonosának. A második és harmadik helyezett, Alexander és Arya szintén helyet foglalnak a jövő heti döntő futamban.
Befutási sorrend: Shadow (5) – Alexander (2) – Arya (6)
A győztes agár befutási ideje: 29.88
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Szoboszlay Csillának!

A második futam győzteseként döntőbe jutott agár az idei szezon egyik újonca, Illicity szintén most állt életében először a Kincsem Park dobogóján, ráadásul eddigi legjobb idejével. Őt követte a dobogó második és harmadik fokán Focus és Evelyn.
Befutási sorrend: Illicity (2) – Focus (5) – Evelyn (1)
A győztes agár befutási ideje: 29.35
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Krucsó Viktóriának!

Ezennel elérkeztük a sokak által leginkább várt Magyar Derby Elődöntő futamokhoz, melyek ugyan kevesebb váratlan meglepetéssel, azonban annál több izgalommal zajlottak le.

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a nap nyolcadik futama volt az este egyik legemlékezetesebb szűk 30 másodperce, hiszen majd mindenkiben megállt az ütő, mikor Lucky, aki múlt héten óriási pályacsúcsot futott, az első kanyarban történt ütközése után “vérre menő” küzdelmet kellett folytasson Bhoy-val a győzelemért, amit csak a célfotó tudott biztosra mondani, hiszen mindössze 0.02 század másodperc különbség volt csak a két agár között, de hogy a kommentátor szavait idézzem “meg lehet szorongatnia klasszist, de legyőzni megint csak nem”.
Befutási sorrend: Lucky (6) – Bhoy (3) – Komi (2)
A győztes agár befutási ideje: 28.82
Szívből gratulálunk tulajdonosának Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

A második hosszútávú elődöntőben a favorit Hero már az első métereken maga mögött hagyta a mezőny többi tagját és magabiztosan meg is nyerte a futamát, a nagy meglepetést Blue Bell okozta, aki élete legjobb idejével a futam legfiatalabb versenyzőjeként másodikként ért célba, bejutva ezzel a nagy döntő futamba.
Befutási sorrend: Hero (6) – Blue Bell (5) – Iron Lady (4)
A győztes agár befutási ideje: 28.58
Szívből gratulálunk tulajdonosának Pető Andreának és Scheuch Balázsnak, valamint trénerének Tenczel Gábornak!

A harmadik, és egyben záró elődöntős futam szintén libabőrös élmény volt, egy óriási küzdelem és nem várt eredmény szemtanúi lehettünk, hiszen bár Reggie hozta a papírformát és eddigi legjobb idejével megnyerte a futamot, Béla, aki a múlt heti negyeddöntőben mutatkozott be a Nagyérdemű előtt nem csak közel volt hozzá, hogy “elkapja” a sorozatnyerő Ronniet, de 0.06 század másodperccel meg is előzte, biztosítva ezzel a helyét a jövő heti Magyar Derby Döntő futamában.
Befutási sorrend: Reggie (1) – Béla (3) – Ronnie (6)
A győztes agár befutási ideje: 28.76
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének Papa Adriannak!

Fotók: The Sighthound Photographer – Szilárd Simkó

SHARE THIS