Idomári vélemények – Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny és Pannónia Díj

Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny

 

Diana Krall AT (2) – Zoltan Ozvar: Ő egy nagyon jó képességű kanca, akinek mindösszesen két futás van a lábában, de óriási javulással jelentkezett, ezért döntöttünk amellett, hogy elindítjuk ebben a futamban. Eredményes, jó futást várunk tőle.

Daniyyel (7) – Branislav Mukity: Idei első versenyében nagyon jól szerepelt, majd közel két hónapig nem futott, és a Ferge László Emlékversenyben valamiért nagyon ideges volt, nem is volt szerencsénk, így ott hibával futott. A verseny többi háromévesének a lábában több futás van, ezáltal rutinosabbak is, illetve volt esélyük tovább javulni a versenyekben. Daniyyel munkában jól dolgozott, jó kedvű, ha a pénzdíjas helyek valamelyikét elcsípjük, már nagyon boldog leszünk.

Disney in Red (5) – Angyal Andor: Idei futásai nem úgy sikerültek, ahogyan terveztük, kisebb gondok is adódtak a kancával. De mostanra minden összeállt, ahogyan kell, így kíváncsian várom, hogy hol tartunk vele kapcsolatban a hároméves évjárat legjobbjaihoz képest.

Diána Gull (4) – Horváth Zoltán: Ez a remek kanca mondhatni az istállónk szeme fénye, hiszen ő és az anyja is Tänczer Tamás és Becze Zoltán tulajdonában volt. Már a tavalyi évben is mutatta tréningben, hogy ígéretes ló lesz, de ekkor még eléggé megbízhatatlan volt. Mostanában éreztem azt rajta, hogy végre teljesen kinőtte magát. Tulajdonosával ez már sokadik versenyük együtt, így ismerik egymást. Felkészítésén nem változtattunk, utolsó futásakor könnyen győzött, szerintem maradhatott még benne egy kis plusz erre a versenyre. Bízom benne, hogy egy pénzdíjas helyezést elérhetünk.

Dream of Mine (1) és Dumbledore (6) – Fazekas Imre: Dream of Mine minden futására javul, munkában is egyre kiegyensúlyozottabban teljesít és kezd megkomolyodni. Remélem, egy pénzes helyezést elcsíphetünk. Dumbledore először indul a legjobb háromévesekkel, könnyű munkákkal készült, frissességének a megőrzése volt a cél. Két győzelme után kis javulással küzdelembe érhet.

Danny DeVito (8) és Dusán (10) – Kolozsi László: Danny DeVito egyre jobban teljesít, legutóbbi versenyében kicsit elkéstem a végén, későn találtam utat. Azóta munkában úgy érzem tovább fejlődött, új hajtója számos nagyverseny győztese, így bízunk eredményes szereplésében. Dusán továbbra is jó formában van, ahogy korábban is, ebben a futamban is döntőbe várom.

Denver Broncos (3) és Dolomit Boy (9) – Balogh Bernadett: Mindkét remek hároméves jó formában van, ugyan úgy készültek erre a versenyre is, mint a korábbi megmérettetéseikre. Bízunk eredményes szereplésükben.

Dasha Ville CD (12) – Goran Zolnaji: Munkában jól dolgozott, véleményem szerint tudott javulni is. Most már rendeződött az ügetése is, így ha a szerencse is mellénk áll, remélem, elcsíphetünk egy jobb pénzes helyezést.

Dynamo (11) – Robert Gramüller: Munkában jól mozgott, jó kedvű. Ha nem hibázik, mindenképpen a döntőbe várjuk.

 

Pannónia Díj

Berill Lady (4) – Balogh Bernadett: Sajnos felkészülését pata probléma hátráltatta, sokat szenvedtünk vele, de most már teljesen kiküszöböltük a problémát, és jól sikerült a felkészítése. Tisztes helytállást várunk tőle.

Be Happy (5) – Márton Lajos: Ugyanúgy készült, mint eddig, nem változtattam a felkészülésén. Záró munkájában is rettentő elégedett voltam vele, így bízom benne, hogy egy jobb pénzdíjas helyezéssel gazdagodunk. Véleményem szerint legnagyobb ellenfeleink Bobby Fischer és Alfa boy.

Bobby Fischer (3) – Juhász Balázs: Nem készültünk különleges munkákkal erre a versenyre, mivel két hete futott, így a frissen tartása volt a fő célunk. Idén ez lesz az első alkalom, hogy a legjobbakkal lesz csatában a győzelemért, de a tudása, képessége és a startszáma is mellette szól, így bízom eredményes szereplésében.

Bonaparte Boss (2) – Veljko Mazsity: A szokásos módón készültünk, nem változtattunk a felkészülésén. A szárazság miatt sajnos nagyon mély homokban tudtak csak tréningezni a lovak, de ettől függetlenül a dobogós helyek valamelyikére várjuk őt. Legnagyobb ellenfeleink Alfa Boy és Bobby Fischer lehetnek.

Alfa Boy (1) és Borutka (6)– Hajnal Tibor: Továbbra is jó formában van, remekül dolgozott, mindenképpen a dobogón szeretnénk lenni Alfa Boy-al. Borutka remekül dolgozott, mint az utóbbi időben minden alkalommal. Karrierje során talán most a legnyugodtabb és legkiegyensúlyozottabb, így nem értem, hogy versenyben miért ugrott több alkalommal is. Remélem, ezt a rossz szokását most már elhagyja, és akkor képessége révén bármire képes lehet.

A 2021-es Pannónia Díj győztese Zsenerőz, akit a második helyezett Zóna, majd a harmadik helyezett Adriana Asti követ

SHARE THIS