Csak a szél, Dynamo és Borutka a Derby nap főszereplői

Izgalmakkal és jobbnál-jobb versenyekkel teli napon vagyunk túl. Hihetetlen szoros befutók és meglepetés lovak kimagaslóan jó szereplései színesítették meg a 108. Magyar Ügetőderby napját. Az év legnagyobb versenyét Csak a szél nyerte Fazekas Imrével, aki ezzel a hatodik Derby győzelmét aratta. De nem szabad a fiatalabb korosztály legjobbjairól sem megfeledkezni, ahol a német tréningből érkező Dynamo nyert Thorsten Tietz-el, illetve a hazai tenyésztésű 5-6 éves lovak számára kiírt Pannónia Díjat, a tavalyi év derby győztese, Borutka nyerte Hajnal Tiborral.

A versenynap egy hihetetlen meglepetéssel kezdődött, hiszen Just Be Ready szerezte meg idei első győzelmét Kárai Józseffel a sulkyjában, aki mögött Cyrano RG lett a második Vekas Zoltánnal, míg harmadik Diófás lett Angyal Andorral.

Fél órával később majdnem papírforma sorrend alakult ki, hiszen Velence R. zsinórban második győzelmét aratta, most Horváth Györggyel a kocsijában, aki mögött Nagy Ferenc II. Szilvással hajrázta le, a Csordás Emil által hajtott Adamo Flinget.

A nap harmadik futama, a Bisbac Dániel Emlékversenyt a német vendég, Olympia Hazelaar nyerte Thorsten Tietz-el. A remekül hajrázó Zlatan LIW lett az ezüstérmes Lakatos Árpáddal, míg az elképesztő hajrával érkező Bolide Laksmy lett a harmadik Veljko Mazsity-al.

A Soós Imre Emlékversenyben a remekül beosztott versenyt végigfutó Big Ben Pax nyerte Gyolai Zoltánnal, akit követett a szintén jó esélyű Bombay Nagy Ferenc II.-vel, így megelőzve az elfáradó Saya Best CD-t, akit Goran Zolnaji hajtott.

Az idősebb lovak sprintversenyében, a kényszerpihenőről visszatérő, Unno del Duomo tudta megnyerni egy roppant szoros küzdelem után, így a dobogó alsóbb fokaira Adriana Astit, és a kissé elfáradó Il Duce Bokot taszította le.

A versenynap első liga futama a hároméves lovak számára megrendezett Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny volt, ahol a cél előtt megbotló Denver Broncos hibája miatt, Dynamo arathatott könnyű győzelmet állandó hajtójával, Thorsten Tietz-el. Második lett mögötte az órási fejlődésben lévő Diána Gull tulajdonosával Tänczer Tamással, harmadik pedig Danny DeVito lett vendéghajtójával, Veljko Mazsityal.

A derbynap hetedik tiszteletdíjas futamát, a G. Dénes György “Zsüti” és Gém Zoltán Emlékverseny Hendikepet óriási meglepetésre Vezuvián nyerte meg megszokott hajtójával, Nyilasi Bálinttal. Mögötte a favorit, Valerie As szerezte meg az ezüstérmet Ifj. Turbucz Sándorral, akit a bronzérem megszerzésére Beatriz Galindo A.T. követett Márton Lajossal.

A 2022-es Pannónia Díjat végül Borutka nyerte idomárjával, Hajnal Tiborral, hiszen a célon elsőként áthaladó Bonaparte Bosst a befutóban vétett hibája miatt diszkvalifikálták. Második így Alfa Boy lett Lakatos Csabával, míg harmadik helyre Be Happy érkezett meg Márton Lajossal.

A derby előtti futamban az amatőröket hívták starthoz, ahol a múlthéten erős mezőnyben mutatkozó Zoom Photo szerezte meg esedékes győzelmét tulajdonsával, Pekker Györggyel. A célvonalon mögötte Adolfina B. haladt át Gyolai Zoltánnal, akit Vezér követett Takács Krisztiánnal.

A nap 10. futama az év legjobban várt versenye, a 108. Magyar Ügetőderby volt. Az egyik legnagyobb esélyes Charming Boy hibájának köszönhetően utat kapott a befutó elején a futam a későbbi nyerő Csak a szél, akit idomárja Fazekas Imre hajtott, könnyedén hajrázta le a sokáig élen versenyző Chip Chip Chip-et, aki így óriási meglepetésre a második helyen végzett Márton Lajossal. Harmadik helyre a szlovén tréningből érkező, nagyot hajrázó Catania R. lett Marko Slavic-al.

A nap záró futamát is, csak úgy, mint az elsőt, Kárai József nyerte, de itt már hűséges társa, Magic Bucks volt a nyerő. Őt a remekül hajrázó és remekül küzdő VAQU. Em. Q. követte Vezér Emesével. Harmadikként Angelina Jolie ért célba tulajdonosával Wochner Jánossal.

SHARE THIS