/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A 2022-es Magyar Derby győztes párosa Papa Adrian és Reggie Trend

Nagyon messziről jársz Romániából, sok száz km-t utaztatok hétről hétre, hogy bírták a kutyák ezt a feszített tempót?
Igen, közel 1600km-t utazunk minden alkalommal oda-vissza. Nagyon fárasztó az út mindannyiunk számára, pláne ebben az iszonyú hőségben, ami az elmúlt pár hetet jellemezte.

Hogy tudod ennyire messziről jőve ilyen jól tartani a súlyukat, hogy alig pár deka különbség van csak hétről hétre, hiszen óhatatlanul is nagyon sokat kivesz belőlük egy ilyen utazás?
Igen, az út hossza miatt nagyon nehéz kiszámítani az agarak “induló” súlyát, hogy mire megérkezünk a versenyre ne lépjük túl a megengedett 1kg differenciát. Az indulás előtti pár napban általában alaposan beetetem őket, hogy 1-1.5 kg plusz legyen rajtuk, mert körülbelül ennyit veszítenek menet közben. Ebben a nagy hőségben ezt most még nehezebb volt kiszámítani, de szerencsére sikerült szinten tartanom őket.

Hogy zajlik egy ilyen út, illetve a megérkezés utáni pár óra a verseny előtt?
Mindig csütörtökön este indulok, hogy reggelre már a Kincsem Parkban legyek és bőven legyen idejük nyugodtan pihenni a Paddockban. Útközben általában 2-3 alkalommal állunk meg pihenni, ilyenkor megitatom, megsétáltatom őket és megyünk tovább. Érkezéskor reggel szintén sétálunk egyet a parkban, isznak és mennek be a helyükre pihenni. Ez a módszer nagyon jól bevált, mert estére már szuper formában szoktak lenni.

Két szuper gyors agárral indultál idén, de végül Ronniet vissza kellett vonnod a Derby Consolation-ből, pedig a futam favoritja volt. Mi történt vele?
Igen, két agarat neveztem idén a Derby-be, Reggiet és Ronniet. Ronnie szerzett egy kisebb sérülést az elődöntőben, ezért sem jutott be a döntőbe. Otthon megkapta rá a megfelelő kezelést, azonban a döntőre jövet útközben erős hasmenést kapott és közel 3kg-ot fogyott mire megérkeztünk, így őt mindenképp vissza kellett vonnom a versenyből.

Az előzetes tréneri vélemény interjúban azt mondtad, hogy elégedett vagy Reggie eredményével, de sokkal többet is tudna nyújtani, ha nem előzné meg a versenyeket egy ilyen hosszú út. Reggie nyert pénteken, méghozzá nem is akárhogy, hiszen állva hagyta maga mögött a mezőnyt. Számítottál ilyen győzelemre?
Reggie mikor hozzám került egy sérülés miatt 8 hónapig pihent, csak utána tudtam elkezdeni vele szépen fokozatosan a felkészülést, majd a versenyzést. Hosszú út és sok munka vezetett idáig, úgyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve, az eredményei önmagukért beszélnek. Véleményem szerint mind a hat döntőbe jutott agár kiemelkedő teljesítményt nyújtott a három hét alatt és mindnek volt is esélye a győzelemre, de a magam részéről természetesen bíztam Reggieben és nem is csalódtam.

Milyen érzés Magyar Derby győztesnek lenni?
Nagyon boldog vagyok, hiszen Magyar Derby-t nyerni óriási dolog. Köszönöm szépen a szervezőknek, szponzoroknak és mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a csodás eseményhez! Ezúton is gratulálok minden versenytársamnak, már alig várom, hogy újra találkozzunk!

Hogyan tovább, mik a terveid a szezon hátralévő részére? Utaltál rá nem olyan régen, hogy van egy új jelölted…?
A következő cél az Európa Derby, melyet mindkét távon szeretnék megnyerni. Igen, nemsokára érkezik hozzám Charlie Angliából, Reggie és Ronnie alomtestvére, akivel szintén fogok indulni, de tervben van még több agár vásárlása is a közeljövőben.

Köszönöm szépen és további sok sikert kívánok a szezon hátralévő részéhez!

Fotók: POP- Pet on Pictures

SHARE THIS