/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Magyar Derby Döntő VI. hely – Baranyai Márk és Béla

Te is, és a bátyád Ádám is a Magyar Derby-vel kezdtétek csak meg az idei szezont, méghozzá nem is akárhogy, hiszen mindketten új agárral álltatok a nagyközönség elé, és mindketten bejutottatok a döntőbe. Béla /Best Grey Bale/ a szintén a kenneletek tréningezésében álló Lemon Bale kölyke, aki tavaly szintén ott volt a Derby nevezők közt. Mióta dolgoztok együtt?
Tavaly nyáron, 14 hónaposan vettem meg Bencze Bélától, azóta van nálam. Elég nagy lemaradásból indult, mert Béla bácsinak nem volt annyi ideje foglalkozni vele, így gyakorlatilag teljesen az alapoktól indítottuk a felkészülést idén. Az eddigiek alapján nagyon bizakodóak és kíváncsiak vagyunk mit lehet még kihozni belőle, mennyire hozza majd az apja genetikáját.

Mennyire osztjátok meg az agarakkal való munkát Ádámmal? Együtt készítitek fel őket, vagy külön-külön, saját elképzelések szerint?
Nagyjából mindent együtt csinálunk, mindenki a maga kutyájával, de együtt sétálunk, közösen sprintelünk és együtt jövünk a pályaedzésekre is. Ádám mindenben segít és támogat, illetve sok tanácsot kapok Tenczel Gábortól is. Nélkülük biztosan nem tartanánk itt, ahol most, hiszen az én jelenlegi tudásom és tapasztalatom messze nem elég ahhoz, hogy ilyen eredményt érjünk el, amiért nagyon hálás vagyok nekik.

Valóban nagyon szép eredményeket értetek el a három hét alatt, főleg, hogy ennyire fiatal, rutintalan agáról van szó. Bár azt nyilatkoztad a verseny előtt, hogy nem vársz tőle semmit, nem ért csalódás, hogy a döntőben az utolsó helyen végzett?
Nem, egyáltalán nem volt csalódás. Egy picit voltam csak szomorú, mert az egyes kanyarig gyönyörűen együtt futott a nagyokkal, és kíváncsi lettem volna, hogy ha nincs ott az az ütközés, hogy bírta volna, ott lett volna- e velük végig az élmezőnyben. De nem baj, ez most így sikerült, alapvetően nagyon boldog vagyok, hogy ennyi rutinnal egyáltalán bekerült a döntőbe és együtt futhatott a legjobbakkal.

Hogy volt a verseny után, mennyire viselte meg ez a három hét, főleg, hogy azért be lett dobva a mélyvízbe?
Alapvetően jól van, persze elfáradt a nagy melegben a három hét alatt, de úgy gondolom, hogy elég jól tudtam regenerálni a 3 hét alatt, így semmi kirívó nem látszik rajta. Azóta szépen fölszívta magát és már el is kezdtük újra a készülést a következő versenyre.

Hogy érezted magad a három hét alatt, mint versenyeztető?
Rengeteg agár gyűlt össze idén, egy nagyon komoly, jó mezőny, eddig talán ez volt a legerősebb Derby.  A lebonyolítás profi volt szerintem, minden percre pontosan, hiba nélkül zajlott, a pálya is nagyon jól elő volt készítve, a futamok összeállításával és a box kiosztással is elégedett voltam, hisz mindenki a helyéről tudott futni, ami nagy dolog.

Hogyan tovább, mik az idei terveid?
Mindenképp folytatjuk tovább a munkát hétről hétre, szeretnénk jönni minden versenyre, hogy minél többet fusson és minél több rutint szerezzen, mert szerintem úgy lesz egyre jobb a teljesítménye is. Konkrétan kitűzött verseny célom nincs, azt szeretném, hogy ott legyen a top mezőnyben és egyre jobb eredményeket érjen el.

Fotók: The Sighthound Photographer    

POP- Pet on Pictures

 

SHARE THIS