Játszi Díj a napi főverseny az első augusztusi ügetőnapon

A szombati versenynap nyolc, izgalmakkal teli futammal várja a Kincsem Parkba látogató közönséget. A napi főfutam a Játszi Díj lesz, de emellett lefutásra kerül a Varga Lajos Emlékverseny és a „Százéves Étterem és Taormina Étterem Díja – Vörsas Kupa Hendikep” elnevezésű futam is, ahol 10 meghívott hajtó küzd az elsőség megszerzéséért.

Ismét egy teltházas futammal, a Nyeretlenek Versenyével indulnak az ügetők 14:00 órai kezdettel. Favoritként talán Classic Boyt lehet kiemelni, aki visszatérő versenyében új, egyéni rekorddal jelentkezett legutóbb, aminek köszönhetően a fogadók kedvence lehet ebben a versenyben. Harcban lehet még a dobogós helyek egyikéért Cyrano RG, a legutóbb már mutatkozó Amadeus Ryan, illetve Aerodynamics is, ha rendesen körbe megy.

A következő futamban, a Penészvirág Hendikepben vélhetően az örökös esélyes, és mindig jól mozgó Adamo Fling húzhatja be idei harmadik győzelmét. Azonban figyelnie kell Big Ben Pax-ra, aki idén kimagaslóan teljesít, két utolsó formája alapján nem hanyagolható a futam esélyesei közül. Csakúgy, mint Very Nice Photo, aki tartja remek formáját, és ha a szerencse is mellé áll, még győzelme sem lenne elképzelhetetlen. A futam korelnöke, Szilvás sosem tud rosszul futni, így most is csatában lehet majd a jobb pénzdíjas helyek egyikéért.

Fél órával később az amatőrök ülnek sulkyba a Varga Lajos Emlékverseny – Amatőr Kupa VIII. futamában. Első esélyként talán Diána Gullt lehet kiemelni Tänczer Tamással, aki a múltheti nagydíjban is megmutatta tehetségét, ebben a társaságban a győzelem egyik várományosa. Egy évvel idősebb, legnagyobb ellenfele, Cash Game lehet Pekker Györggyel, aki legutóbb győzelemmel javította hibáját, vélhetően itt is hasonló babérokra szeretne törni. Khedira is remek formában van, aki Hegedűs Sándorral legutóbb nyerni tudott, így ő sem hanyagolható az esélyesek sorából. A jobb pénzdíjas helyezésekért a hosszútávra is jól mozgó Calvin is harcban lehet, az EB résztvevő Gyolai Zoltánnal.

A versenynap a fordulóstartos, Sors Hendikeppel folytatódik, ahol heten állnak starthoz. Favorit, a még mindig remek beállítással rendelkező Zsóka lehet, habár 20 méter térhátrányból indul ebben a futamban. Legerősebb ellenfele Beyond The Limits lehet, ha rendesen körbemegy. A dobogó alsóbb fokáért harcban lehet még a legutóbb kicsit halványabb, Zero di Jesolo is.

A napi főfutamot, a Játszi Díjat 16:00-kor fogják indítani, ahol a múlthéten még az Ötévesek Nagydíjában futó, Bobby Fischeré lehet a győzelem, hiszen akkor is hozta remek tudását, de vélhetően ez a táv jobban kedvez neki. Legutóbbi futásakor Catania R. hibával kezdett, és előtte a Derby sem úgy alakult számára, mint ahogy várták, így, ha itt minden rendben lesz, remek esélyt képvisel. Saya Best CD stabilan hozza topformáját, bármikor kijöhet neki a lépés, és megszerezheti esedékes győzelmét. A jobb pénzdíjas helyezésekért harcban lehet még Gigant Wings is, aki múlthéten is bíztatóan mozgott, nagyon közeli eséllyel indul.

Fél órával később, a meghívott hajtók állnak starthoz, szám szerint, tízen. Közülük is legjobb esélyt, némi klasszist képviselve, Vakarcs RGé és Szabó Lillaé lehet a győzelem. Ezekben a futamokban azonban bármi megtörténhet, így az új istállójából remek futással jelentkező Valerie As-t sem lehet figyelmen kívül hagyni Turbucz Gáborral. Adolfina B. teljesítményére sem lehet idén panasz, Pesti Adrián kézben is bizonyíthatja tudását, remek esélyt képviselve. A dobogós helyek valamelyikéért, legutóbbi hasonló versenyében is jól mozgó Bellini Fling és Pető Dávid lehetnek még harcban.

17:05-re került kiírásra a nap hetedik futama, ahol nyolcan állnak majd starthoz. Képessége alapján könnyen maga mögé kellene a mezőnyt utasítania Creatine-nak, de nagy kérdés nála, hogy rendesen fog-e ügetni. Múltheti nagydíjból érkezik egy újabb hároméves erre a versenynapra, aki nem más, mint Diana Krall AT. Ebben a futamban már könnyebb dolga lehet, jármód biztossága miatt is, nyerő esélyt képvisel. Daenerys helyezetlenül is javította hibáját legutóbb, topformájával még a győzelme sem lenne elképzelhetetlen. A dobogó alsóbb fokaira odaérhet, ha nem hibázik, Zita Georgia is, hiszen a tudása meg van ennek a feladatnak a teljesítéséhez.

A versenynap az Ófalu Hendikeppel fog zárul majd. Villeneuve a legutóbb hibával futott, de bent hagyták, és így is nyerni tudott, hasonló esélyt képvisel itt is. Ann Bella M is idén többször futott hibával, amit, ha nem tesz meg, reális esélye van begyűjteni idei harmadik győzelmét. Andy Baby lassabb versenyben is helyre tudott érni, és vélhetően tudja előtte lévő formáit, így szerezhet egy újabb értékes helyezést. Zara Mia közel 5 hónap kihagyás után áll starthoz, ennek ellenére számítani kell ebben a társaságban a jó szereplésére.

 

A kiemelt képen a 2020-as Játszi Díj nyerője Auróra, és Horváth György látható.

SHARE THIS