Bonaparte Boss és Enjoy a nap legjobbjai

A nap első, fordulóstartos futamában, Dumbo K élete hatodik startjára magabiztosan vesztette el a nyeretlenségét Ifj. Turbucz Sándorral a kocsijában. Mögötte egy vizsgálatot követően végül Discovery LW és Lakatos Árpád lettek a második helyezettek, míg harmadik Samuel lett Kolozsi Lászlóval.

A Merengő Díjban a szerb vendég, Corvo Baba támadást indított az utolsó kanyar előtt, aki mögött szélárnyékban Carlos Fox következett. Végig támadta Nagy Ferenc II. Veljko Mazsity idomítottját, de most meg kellett elégednie a második hellyel. Harmadikként, a sokáig vezető Che Comandante érkezett meg Angyal Andorral.

A Kádor Hendikep befutójában több ló is szoros küzdelemben volt az elsőségért, amit végül az utolsó 50 méteren élre törő, Bellini Fling tudott megszerezni Farkas György kezében. Az ezüstérmes, az óriásit küzdő Aslaug Princess lett Fejszés Kittivel, míg a dobogó alsó fokára Valerie As állhatott fel Ifj. Turbucz Sándorral.

Fél órával később, ismét ünnepelhetett Farkas György, hiszen két egymást követő futamban is győzedelmeskedni tudott, ebben a versenyben Anna volt a társa. Csakúgy, mint az előző futamban, most is második helyezett, egy Fejszés Kitti által hajtott ló, Zséda lett, míg harmadik, ismét Ifj. Turbucz Sándor lett, aki hűséges társát, Andy Baby-t hajtotta.

A nap ötödik futamában, a Szalay János Emlékversenyben, a kvalifikációban is jól mozgó, Lakatos Csaba által hajtott, Enjoy hozta el az elsőséget istállójának. Mögötte a végig jól helyezkedő, óriásit javuló, Emerald szerzett egy roppant értékes második helyezést Vezér Emese kezében, míg harmadik, a szintén nagyot javuló, Ékszer K lett Kolozsi Lászlóval.

A 2022-es év Szalay János Emlékverseny nyerője Enjoy, Lakatos Csabával

 

A Pikoló Hendikepben Apollo Creed realizálta remek esélyét, és megnyerte a futamot Szennovitz Adéllal. Mögötte második, Swarovksi lett Balogh Bernadettel, míg a harmadik helyet, Cheeky Brown szerezte meg Kolozsi Lászlóval a sulkyjában.

Fél órával később, a fordulóstartos Jungfrau Díj, a szlovén vendég Krack du Clother győzelmét hozta Jozé Sagajjal. A dobogó alsóbb fokaiért is nagy küzdelem volt, végül az ezüstérmes Bondo Jet lett Branislav Mukity-al, míg szoros harmadikként Zóna érkezett meg Csordás Emillel.

A versenynap második nagyversenye, a Szent István Díj igen zavarosan indult, az első pár száz méteren többen is bizonytalankodtak, illetve hibáztak az esélyesek közül. Az utolsó kanyarból a befutóra érkezve, már Bonaparte Boss volt előrébb Veljko Mazsity-al, aki végül senkitől sem zavartatva haladt át elsőként a célvonalon. Mögötte a háromévesek közül, (így a legjobb eredményt elérő) Dumbledore és Nagyváry Andrea párosa lett a második helyezett, míg harmadikként a tréningtárs, Como Tiago érkezett meg Fazekas Imrével.

A 2022-es év Szent István Díj nyerője Bonaparte Boss, Veljko Mazsity-al

 

A nap kilencedik futamában a favorit, Usain szerezte meg esedékes győzelmét. Mögötte többen is  harcban voltak a jobb helyezésekért, végül ZimmeZoom és Always Winner fértek fel a dobogóra.

A nap záró versenyében, a hosszútávú Inarchi Díjban óriási csatát vívtak a győzelemért, amelyből Creatine került ki győztesként. Ezzel leszorította Can Tach Luxot a második helyre, My Dyla LV-t pedig a harmadik helyre.

A képeket Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS