Simb Illusion Díj és Sárközy Mária Emlékverseny a szombati ügetőn

A szombati versenynapon kilenc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget. A napi főverseny a fordulóstartos  Simb Illusion Díj lesz, ahol heten küzdenek majd a győzelem megszerzéséért. Ezen a napon futják még a tiszteletdíjas Sárközy Mária Emlékversenyt is.

A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynap szokás szerint a Nyeretlenek Versenyével kezdődik, 11 indulóval. Közülük a favorit, Cherie Bella M lehet, akinek legutóbbi futásától eltekintve, formái alapján a győzelem legfőbb várományosa. A jobb pénzdíjas helyezésekért harcban lehet még, az első versenyére készülő Dignitá, a nem mindig megbízható Danubia Lux és az egyenletesen teljesítő Dollar Maker is.

Fél órával később, a Rianó Díjban összesen csak nyolcan állnak starthoz, de többen is hasonló képességűek, így nem könnyű rámutatni az első esélyű lóra. Talán Nagy Ferenc II. idomítottjának, Carlos Foxnak sikerülhet idei második győzelmét megszereznie. Csábító R. képességére nem lehet panasz, de a jármódjára annál inkább. Könnyedén felérhetne a dobogó bármelyik fokára, ha rendesen körbe megy. A helyezések sorsába beleszólhat még a július elején látott, Ambrosia Gielle és a Kanca Díj negyedik helyezettje, Cukrom is.

A nap harmadik futama is igen kiegyenlítettnek tűnik, habár utolsó formája alapján, Kokomo Harley lehet az első esély. Cryano RG és Classic Boy közel azonos esélyt képviselnek, bármelyikük felérhet a dobogóra. Amadeus Ryan szinte mindig ugyanezzel a mezőnnyel fut, helyre odaérhet.

A Sárközy Mária Emlékversenyben is kilencen állnak majd starthoz, akik közül Big Ben Pax és Márton Lajos párosa szerezheti meg idei harmadik győzelmét. Jó eséllyel indul még a futamban Velence R. idomárja, Juhász Balázs kezében, illetve Coumba is új hajtójával, Papp Istvánnal, és pihenője utáni második startjára készülő, Trencsén is Kolozsi Sándorral.

A versenynap ötödik futamában, az El Santana Hendikepben, a fogadók kedvence lehet, a papír esélyű Zsofesz. A helyezések sorsába könnyedén beleszólhat idomárja kezében, Urban Legend, megszokott hajtójával Vitya és a szinte mindig pénzért futó Sziklaszirt is.

Fél órával később egy teltházas mezőny várja a fogadókat, a futam favoritja a folyamatos javulást mutató Calvin lehet. Legnagyobb ellenfele talán Zizitop, akinek a felhozó futása igen jól sikerült, itt már harcban lehet az elsőségért. Unique versenye rettentő szerencsétlenül alakult a múlt szombati szerszámbalesete miatt, itt egy dobogós helyezéssel vigasztalódhat. Bronz Boy utolsó futásától eltekintve egyenletesen teljesített, most idomárja hajtja, a tavaszi formái alapján akár győzhetne is.

17:00-kor indítják majd a napi főfutamot, a fordulóstartos Simb Illusion Díjat, ahol a mondhatni klasszissá érett Bolide Laksmy szerezhet egy újabb elsőséget. Azonban figyelnie kell Veljko Mazsitynak Bűbájosra és Nagy Ferenc II.-re, hiszen közel azonos képességgel rendelkezik a két ügető. A távbírását is igazolta már Zlatan LIW, így ebben a futamban könnyen felállhat a dobogó valamelyik fokára Lakatos Árpáddal.

A Kincsem Park Kupa VII. futamában Vakarcs RG kimagasló favorit, így aki nyerni szeretne, őt kell legyőznie. A pihenője utáni első startjára készülő Utódló, akár már most tudhatja jobb formáját, és dobogóra állhat. Zoom Photo utolsó futására győzni tudott, átlagát nézve akár behúzhatja ezt a versenyt is. Az új kézben induló Balerina R. is remek eséllyel indul ebben a futamban, ha rendesen körbemegy.

A nap záró futamában, a Flórián Hendikepben nyolc ügető áll majd starthoz, akik közül papír esélyt képvisel Uptown Boy M. Azonban Nagy Ferenc II. idomítottja, Zara Mia kihagyás utáni első startjára jó formával jelentkezett, a favorit legnagyobb ellenfele lehet. Bosphorus N új istállójában remek futással mutatkozott be, másodjára még jöhet előre annyit, hogy felérjen a dobogóra. Une Dame legutóbb messze végzett az itteni favorittól, de előző formái alapján elérhet egy jobb pénzdíjas helyezést.

SHARE THIS