/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Maxim és Ocasio Cortez Isztambulban

Szombaton és vasárnap kiemelt kétnapos nemzetközi meetinget tartanak Isztambulban, ahol ezúttal magyar érdekeltségért is szoríthatunk.

Fotó: Jazy Team

 

A  hétvége két legfontosabb versenyében fog indulni a két magyar  telivér, a Black Type-os Boshorus Cup-ban (G2) a 100. Magyar Derby másodikja, Maxim lett indulónak adva, míg a Topkapi Trophy-ban (G2) a SEVAR istálló kancája, Ocasio Cortez neve tűnik fel.

A hároméves és idősebb telivérek részére kiírt Bosphorus Cup mezőnye kilenc lovat számlál, a 2400 méteres futam összdíjazása igen jelentős, csaknem 66 380 000 forintnak megfelelő török líra. A rangos futamban 58 kg-os alapterhet visz a két hároméves, a Jazy Team-es Maxim és Maximus Boy, míg az idősebbeknek 60 kg-ot kell cipelniük. Indul a tavalyi negyedik Burgas, a hatodik helyezett Scoutleo és a Topkapi Trophy-ban 2021-ben és 2020-ban is ezüstérmet szerző Long Runner is.

 

Az idei Topkapi Trophy tíz remek telivér sebességmérője lesz mérföldes távon, az összdíjazás ebben a futamban is csaknem 3 000 000 líra (66 380 000 Ft ). Az résztvevők közt ott lesz a tavalyi harmadik és ötödik helyezett, Yamanlarbeyí és Vernazza valamint Nimet Arif Kurtel hároméves üdvöskéje, Aegean Finale, akinek mérlege kilenc start nyolc győzelem.

 

Bővebb információ ITT, míg az élő közvetítés ITT található.

SHARE THIS