/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Két ígéretes import BBAG elit yearling árverésről

Klasszis származás,  nagyszerű felnevelés és kimagasló átlagár. Röviden így lehet összefoglalni az idei elit baden-badeni árverést. Az átlagáron, ami jóval 50.000 euró felé emelkedett nem érződött a kontinenst sújtó gazdasági nehézség. A hazai futtatók két komoly reménységgel értek haza.

A 24-es Lot számú, Soldier Hollow apaságú mén Kovács Sándorhoz érkezett, 32 000 euróért került Megyeri Zsolt tulajdonába. Anyja, Aeroyal hatszor volt helyezve és egy szintén Soldier Hollow apaságú csikója állt starthoz, Area, akit 16 000 euróért vásároltak a 2016-os BBAG árverésen.

7000 euróért került az MKF Horse Racing Kft. tulajdonába a 98-as Lot számú mén, Maharadscha. A csikó apja, Amaron nyolcszoros Group nyerő, Olaszországban G1-et nyert háromévesen, legmagasabb RPR számát (114) utolsó futására kapta Baden-Badenben. Anyja, Ma Coeur egy versenyt nyert és legsikeresebb utódát, Mystic Sunshine-t 130 000 euróért vásárolták egy 2016-os yearling árverésen, aki egyszer győzött és két alkalommal volt helyezve Franciaországban G3-ban és Listedben.

Kíváncsian várjuk a csikók jövő évi bemutatkozását és bízunk benne, hogy ott lehetnek majd 2024-ben a 102. Magyar Derby mezőnyében.

SHARE THIS