Szép helyezések vasárnap

Remekül szerepeltek a magyar indulók a vasárnapi napon Romániában, Szerbiában és Ausztriában is.

Mangalia pályáján vasárnap futották a Román Ügetőderbyt, melyben elképesztő eredményt ért el Samuel Kolozsi László sulkyjában, hiszen nyakhossz távolságra a nyerőtől, Nelstrong mögött értek célba, nagyon szoros második helyen. Ezzel a futással 13 000 RON(~ 1 millió forint) keresett Samuel a 2750 méteres nagyversenyben.

Kolozsi László a 2022-es Román Ügetőderby második helyezettje Samuel sulkyjában

A versenynap folyamán újabb értékes helyezések születtek Goran Zolnaji idomítottjainak köszönhetően, hiszen a 3. futamban második helyezést ért el  Saya Best CD, míg Dasha Ville CD ugyan ebben a futamban negyedik helyezett lett. Az 1800 méteres távon az ezüstérem 3 000 RON (~ 250 ezer forint) ért, míg a negyedik díj 1 000 RON (~84 ezer forint) ért. Ebben a futamban indul még Cono San is, de ő sajnos galoppozás miatt diszkvalifikálták a versenyből.

Ugyan ezen a napon indult állt starthoz Caddik LIW és Be Happy is, de ők már Baden bei Wien városában. Wéber Zsolt idomítottja a nap nyolcadik futamában, 1600 méteres távon 1.20,9-et ügetett, amely számára új egyéni rekord is egyben, egy értékes ötödik helyezést szerzett. Márton Lajos idomítottja közel egy órával később, egy szintén 1600 méteres futamba, ahol távolabb a nyerőtől, de 1.16,1-et ügetve egy értékes második helyezéssel zárta a versenyt.

Végül, de nem utolsó sorban a magyar idomításban lévő Gomez állt starthoz Pozarevacban, Szerbiában. A 2200 méteres futamban Brenno Laumar és Amy del Duomo mögött harmadikként ért célba, 1.15,8-at ügetve, hajtója Milan Tasic volt.

SHARE THIS