/ by /   FoodTruck, Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Petkovics Diána a Klasszik Rádióban

Petkovics Diána, Portugáliában élő egyetlen magyar fado énekesnő, aki Lisszabonban és szerte a világon népszerűsíti a magyar népzenét. Novemberben alapította meg FadHúngaro nevű projektet. Nagyon különleges zenei produkció, dalaiban összefűzi a magyar népdalokat a portugál zenei örökséggel.

Első albumuk nemsokára megjelenik. Az anyagra ismert magyar népdalok (Ha Te Tudnád Amit Én, Indulj El Egy Úton)  kerülnek fel –  portugál fúzióban.  A korong első dala és videoklipje a múlt hétvégén jelent meg. A klipet egy holland rendezővel forgatták Lisszabonban.  A Se Soubesse című dalt a mai Intermezzo-ban meg is hallgatjuk!

A hétvégén a Food Truck Show szervezésében a Kincsem Parkban lesz a  Portugál Nemzetek Fesztiválja. Itt  Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki szigetek hangulatát és ízeit idézik meg.

Szombat este Diána is koncertezik majd, három portugál gitáros társaságában.  Az est során a két kultúra közötti hasonlóságokban is gyönyörködhet a közönség. A fado dalok a portugál városokban a 19. század eleje óta népszerűek, brazil és afrikai zenéből erednek.

Az Impresszió rovat vendége: Petkovics Diána énekesnő

Forrás: klasszikradio.hu

SHARE THIS