Borongós, őszi ügetőnap

Igazi őszi ügetőnap várta szombaton a Kincsem Parkba látogató nézőket.

Kisebb meglepetésre, élete első startjára elvesztette nyeretlenségét Márton Lajos idomítottja, Domperidon. Mögötte egy értékes második helyezéssel gazdagodott, az óriásit hajrázó Discovery LW Kolozsi László kezében. Míg némi szerencsével, végül Dollar Maker és Csordás Emil párosa lett a harmadik helyezett, hiszen Drina Tim a diszkvalifikálás sorsára jutott, Caddik LIW pedig kisebb hibát vétett a távoszlopon belül, így galoppozás miatt őt is kizárták a versenyből.

Fél órával később Angelina Jolie és Ifj. Döme Imre örülhettek idei első, közös sikerüknek. Mögötte két fogat is hihetetlen nagyot robbantott a befutóban, Carlos K Kerekes Ervinnel a sulkyjában, akit majdnem elért a célvonal előtt Bronz Boy Varga Sándor párosa, de nekik végül meg kellett elégedni a dobogó alsó fokával.

A versenynap harmadik futama nem indul zökkenőmentesen, hiszen Idole de Crennes szerszámbalesetet szenvedett, és érvényteleníteni kellett az első startkíérletet. Második próbálkozásra már eljött a mezőny a starttól, de a francia importnak nem kedvezett a visszastart és elugrotta esélyét. A többiek közül Dancing Lady vette a legjobb startot, aki sokáig vezetett is, de végül a rutinosabb Danubia Lux veszítette el nyeretlenségét. Mögöttük a bronzérmes helyre Daniella Drift érkezett meg.

A szombati versenynap a Nyeretlen Kétévesek Versenyével folyatódott, ahol többen is hibáztak a versenyalatt, ezekből legjobban és legbiztosabban Eternal Flame jött ki, hiszen megtudta nyerni a futamot Budai Attila kezében. Mögötte második a hősiesen védekező Top of Climb lett Fazekas Imrével, míg harmadik helyre Elegáns Hölgy ért fel Ifj. Döme Imrével.

Folytatásként a hosszútávú tiszteletdíjas futam következett, a Harmat László Emlékverseny, amelyben Zsóka tudott egy újabb győzelmet aratni. Mögötte a kihagyás utáni első startjára egy remek második helyezéssel jelentkezett King’s Call, míg harmadik helyre Always Winner érkezett meg.

Fél órával később álltak starthoz a „versenyközegek”, akik közül az újonc, Földes Bence tudott élete első hajtására győzedelmeskedni, Utódló kocsijában. Mögötte óriási hajrával érkezett meg Balerina R. és Fodor László párosa, akiknek sajnos így megkellett elégedniük az ezüstéremmel, míg harmadik helyre szintén nagy hajrával Universal Boy és Czinege Erika érkeztek meg.

Hetedik futamként következett a napi főverseny, a Molnár Díj. Márton Lajos tudott egy újabb elsőséget szerezni ezen a napon, most az osztrák verseny után futó, Be Happy volt a társa. Második helyre Como Tiago érkezett meg Fazekas Imrével, míg harmadikként a remekül védekező, Charming Boy haladt át a célvonalon Hajnal Tibor kezében.

A versenynap a fordulóstartos, Időmérő Díjjal folytatódott. Sok helyezés után, My Dyla LV tudott végre győzni idomárjával, Kolozsi Lászlóval. Mögötte a startnál bizonytalankodó, de végül érvényes versenyt futó, Street Genius és Hegedűs Tamás párosa lett a második, míg harmadik Disney in Red lett Dukai Tamással.

Fél órával később következett a Milliomos Hendikep, ahol a múlthéten új rekordot futó, Valentino tudta megszerezni pályafutása 20. győzelmét. Mögötte nagyot hajrázva Zara Mia jelentkezett be egy második hellyel, míg a dobogó alsó fokát, a hősiesen védekező Zsédának sikerült megtartania Une Dame-al szemben.

A szombati ügetőnap záró futamában egy rettentő szoros befutó feszélyezte a kedélyeket. Rosamundi és Ulrika M csatáztak a győzelemért, amelyből végül kettős holtversenyt hirdettek ki. Mögöttük a nagy favorit, Zizitop lett a harmadik helyezett.

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS