Francia importok bemutatkozása

Ahogy korábban megírtuk az E-turf felületén, július közepén öt francia reménység került új, magyar tulajdonba, közülük is néhányan magyar idomításban folytatták, vagy éppen kezdték meg karrierjüket.

Elsőként 08.27-én mutatkozott be a Kincsem parki pályán, Kolozsi László idomításából Guinnes des Fanes (Quaro – Quandy du Lys). Ő egy remek negyedik helyezéssel kezdte meg hazai pályafutását, ahol 1960 méterre 1.17,6-ot ügetett, majd hasonlóan jó teljesítményt nyújtott 09.11-én is, az 1900 méteres Szegedy István Emlékversenyben, ahol ötödik helyezést ért el, 1.17,3-as időt futva. Mind a két alkalommal Kolozsi László hajtotta ezt a remek hatéves, sötét pej kancát, aki a Diadora istálló tulajdonában van.

Kolozsi László idomításában van még továbbá egy reményteljes kétéves ügető is, akit Kall Me Queen-nek (El Villagio – Viperine de Ver) hívnak. Ő 08.27-én mutatkozott be a kvalifikációs futamában a Kincsem Parkban, ahol 1.26,9-es időt ügetett 1800 méteres távon idomárja kezében. Ez a remek kétéves kanca az Andi & Beni istálló tulajdonát képezi.

Következő import, aki új tulajdonban és idomításban bemutatkozott, In Love Danover (Universe Love – Aventura Danover) volt. Pekker György lovának első startja 08.28-án, Berlin-Karlshorstban volt, ahol 2000 méterre, remek 1.18,6-os időt ügetett, ekkor Thorsten Tietz volt a hajtója. Nem sokkal ezután 09.04-én München-Daglfingben állt starthoz, ekkor már 2100 méterre futott, illetve Christoph Schwarz volt a négyéves kanca társa, és sajnos a küzdelem hevében elugrott közvetlenül a cél előtt.

Időrendi sorrendben a következő újonca a Kincsem Parknak, a Gomez istálló reménysége, Idole de Crennes (Joyau d’Amour – Ovation de Crennes). Ő a múlthét szombati versenynapon szeretett volna bemutatkozni Horváth Zoltánnal, de egy szerencsétlen szerszámbaleset miatt ez nem sikerült neki igazán jól, és egy érvénytelenített start után, a második próbálkozásra elugrotta minden esélyét. De tehetsége révén, ha legközelebb minden megfelelően alakul számára, vélhetően sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani.

Végül, de nem utolsó sorban, ötödikként Jillianeka (Rolling d’Heripre – Vega Perrine) állt starthoz a tegnapi nap folyamán, München-Daglfingben, Michael Nimczyk hajtásában. Ez a hároméves kanca is Pekker György tulajdonában van, csak úgy, mint a korábban említett In Love Danover is, ők mindketten Robert Gramüller idomításából indulnak a versenyekre. Sajnos azonban neki sem alakult szerencsésen a bemutatkozó versenye, mert valamilyen oknál fogva, nem igazán tudta tartani a tempót a mezőnnyel, és végül 1.22,0-as idővel, amelyet 2100 méterre ügette, 9. helyen ért célba.

SHARE THIS