/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Azimut visszavonult

Vasárnap visszavonult, a kétszeres Marscall-nyerő, Josef Franzl által idomított Azimut. A kilencéves mén, közel 150 000 eurót keresett tulajdonosainak és megannyi boldog pillanatot okozott az őt körül vevő csapatnak. Odessa Santana és Aida fia hároméves korában mutatkozott be München-Daglfingben, már ekkor is Josef Franzl volt a trénere.

Verseny karrierje során őt is bátran nevezhetjük „világjárónak”, hiszen ötéves korától kezdve rengeteg országban járt. Első útja Budapestre, a Kincsem Parkba vezetett, egészen a Marschall József Emlékverseny megnyeréséig, mindez 2018-ban történt. Hazánkban hihetetlen, 1.13,1-es időben tudta teljesíteni az 1800 méteres távot, amellyel elszórta a mezőnyt. Mögötte Paolendry Like végzett Marko Slavic-al a második helyen, míg harmadikként Global Player érkezett meg Erich Kubes-el.

A 2018-as Marschall József Emlékverseny nyerője Azimut, Josef Franzl-al

 

A következő évben is versenyzett hazánkban, ekkor már hatéves volt. Ez a gyönyörű küllemű mén, ismét, zsinórban másodszor tudta elhódítani a Marschall József Emlékverseny trófeáját, csakúgy, mint legutóbb, Josef Franzl-al. Ekkor már „csak” 1.14,4-es időre volt szüksége a győzelemhez. Azonban most már közelebb végzett hozzá a mezőny, közel egy hosszal végzett mögötte Muscle Boy As,  illetve a magyar színeket képviselve, Zeal Di Girifalco fért még fel a dobogóra.

A 2019-es Marschall József Emlékverseny nyerője Azimut, Josef Franzl-al

 

A következő években megfordult Vincennesben is, dobogós helyezést is elért, majd bevette Jägersro-t is, ahol még győzedelmeskedni is tudott.

Utolsó évében már csak öt alkalommal indult versenyben, utoljára Straubingban hajtotta Thomas Royer, ahol 1.17,1-et ügetett.

Utolsó, tiszteletköre a München-daglfingi pályán

 

Hihetetlen sikerek voltak karrierje során, 52 startból 29 alkalommal tudott győzni és 12 alkalommal ért el dobogós helyezést. Tenyésztője a németországi Fritz Reber volt, aki versenykarrierje alatt is tulajdonosi résszel rendelkezett H.J. Werner mellett.

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk neki!

A képeket Péter Réka Photography és Traberfan készítette.

SHARE THIS