Football Díj

Szeptember utolsó szombatján, nyolc remek futam várja a Kincsem Parkba látogatókat.

A belépés továbbra is díjtalan!

A szombati ügetőnap első futama a Magiszter Díj lesz, ahol 11 ló áll majd starthoz. Közülük is, a múlthéten egy szép második hellyel jelentkező, Discovery LW lehet a favorit. Azonban Lolly Pop jó futásával is számolni kell, hiszen ugyanabban a futamban, ahol a korábban említett herélt ezüstérmes lett, a finn kanca önhibáján kívül galoppozott, így, ha a verseny megfelelően alakul számára, egy győzelemmel vigasztalódhat. Amadeus Rayan legutóbb ismét hibával futott, csakúgy, mint Idole de Crennes, aki egy szerszámbaleset miatt már a starttól sem tudott eljönni, ha ezt nem teszik, mindkettő felérhet a dobogóra.

Fél órával később, egy nyolc lovas mezőny érkezik az 1800 méteres startvonalhoz, tiszteletdíjas Trónörökös-Cuki Hendikepbe. Az első hendikepjére készülő Inforgettable képviseli a legjobb esélyt, a múlthéten vendéghajtóval is remekelő Balerina R. mellett. A pénzes helyek valamelyikére odaérhet még akár Nagy Ferenc II. idomítottja, Best Boy is, csakúgy, mint Khedira, ha legalább átlag számát megtudná villantani.

A nap harmadik futama a Kincsem Park Kupa Hendikep VIII. futama lesz. A kupa-győzelemért folytatott harcban, jelen pillanatban Erdei Péter vezeti magasan a ranglistát, mögötte Mandich Richárd és Hegedűs Tamás rendelkezik dobogós helyezést jelentő pontszámmal. A ranglista vezető most is egy első esélyű ügetőt, Wonderchild-ot fogja hajtani. Sok hasonló képességű ló van egyébként még a futamban, így nem elképzelhetetlen a múlthéten kezdővel is jól futó, Zaffiri, az örökös döntős Overnight, vagy akár az új kézben futó Sziklaszirt eredményes szereplése sem.

15:30-kor fogják indítani majd az 1900 méteres Üzér Díjat. Coach Degli Dei komoly formát igazolt a nemzetközi napon, papír esélyt képvisel. Creatine az utóbbi időben egyre megbízhatóbbnak tűnik, legjobbjával a dobogón végezhet. Kihagyása előtt Bombay kétszer is remekelt, csakúgy, mint Cukrom, így ők is megnehezíthetik a favorit dolgát.

Fél órával később következik a Platán Díj. Cash Game erős mezőnyökből érkezik, ahol tudta top forma közeli idejét futni, itt már nyerő esélyt képvisel. Devoted egy remek versennyel jelentkezett, most még tovább jöhetett előre, csakúgy, mint Classic Boy, aki legutóbb begyűjtötte régóta esedékes győzelmét, mindkettőjük jó szereplésével számolni kell.

A nap hatodik futamában tizen állnak majd starthoz, és szinte mindenkinek van esélye a győzelemre. Talán legelőrébb a korelnök, Swarovski végezhet és szerezheti meg idei második győzelmét. Zero di Jesolo a múlt versenynap kicsit halványabb volt a vártnál, nyári formáival számítana, csakúgy, mint Sholty Csabi, akit most idomárja fogja hajtani. Az új tréningből jelentkező Always Yankee BD-nek is van olyan korábbi formája, amivel ott lehetne a végelszámolásnál.

17:00-kor fog indulni a napi főverseny, a Football Díj. Bobby Fischer két hete pályarekordban nyert egy ugyan ilyen futamot, így itt is első esélyt képvisel, és ezzel begyűjtheti idei hatodik sikerét. Legnagyobb ellenfele, a nyár elején remekelő, Zitti Tutti lehet, a mostanában elég sűrűn hibázó Bűbájos és a két éves kihagyása utáni első startjára készülő Grand Illusion mellett.

A nap záró, hosszútávú futama is izgalmasnak és sok esélyesnek ígérkezik. Talán, végre megszerezheti sok helyezés után esedékes győzelmét Nagy Ferenc II. idomítottja, Zara Mia. A táv nem igazán kedvez Rocky HR-nek, de állandó formái miatt számítani lehet arra, hogy beleszóljon a futam végkimenetelébe. Ugyan ez igaz az örökös helyezett, Zénó Bokóra és a legutóbb hibázó, de előtte jól szereplő, Very Nice Photora.

SHARE THIS