/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Farkas Dorottya magyar színekben harmadik a Nemzetközi Futamban

A 15. Nemzeti Vágtán is volt Nemzetközi futam, 12 ország (Törökország, Suriname, Hong-Kong, Szlovénia, Szerbia, az Amerikai Egyesült Államok, Mongólia, Ausztria, Mexico, az Egyesült Királyság, Olaszország és Magyarország) képviselői csaptak össze a Hősök terén október 2-án, vasárnap. Idén a 2020-as szezon amatőr championja, Farkas Dorottya viselhette a magyar színeket, aki remek lovalással a harmadik helyen ért célba.

Forrás: Nemzeti Vágta

Dorka, immár több éve vagy aktív részvevője a Kincsem parki versenyeknek. Hogyan kerültél kapcsolatba a galoppsporttal? Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

2018-ban csöppentem bele a galoppsport világába. Akkor még kishuszárként készültem a nemzeti vágtára, sok ismerőst és barátot szereztem a galoppról, ők bátorítottak arra, hogy próbáljam ki az angol telivéreket is.

Így kerültem azon a nyáron Kovács Sándor tréner istállójába mint amatőr lovas. A jövőre nézve szeretnék természetesen minél több versenyben lovagolni és fejlődni.

Forrás: Nemzeti Vágta

Hogyan lett O’Bajan XXVIII-7 a társad? Mi volt a versenyben a taktikátok?

Forrás: Nemzeti Vágta

O’Bajan XXIII-7-t, polgári nevén Dívát a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokon megrendezésre került sorsolás alkalmával húzta ki nekem 12 shagya arab ló közül csapatvezetőm, Dallos Gyula. A taktikánk elsősorban a jó start volt, amit szerencsére az előfutamban és a döntőben is sikerült teljesítenünk. Innentől kezdve a cél a fal megtartása volt, hogy minél kisebb távot kelljen mennie a lovamnak.

Mit gondolsz, fog változni az életed ezután a kaland után?

Szerintem már most változott az életem, így közvetlen a Nemzeti vágta után, mivel a remek szervezésnek és szuper vezetőnknek, Katona Lindának köszönhetően egy remek kis csapat alakult ki a futamokat megelőzően, és rengeteg szuper embert ismerhettem meg a Föld minden tájáról.

Ezek mellett nagyon pozitívan hat rám a sok-sok dicséret, amiket kaptam a versenytársaktól, szurkolóktól szakmán kívüli és szakmabeli emberektől. Köztük Dallos Gyula csapatvezetőmé is, ami hatalmas megtiszteltetés számomra.

Örülök , hogy Varga Zoltán győzelme után ha nem is a legfelső fokra, de legalább dobogóra állhatott Magyarország!

SHARE THIS