Őszi kiemelt versenyek az ügetőn

Kiemelt versenyekkel érkezik október közepén a szombati ügető nap, amely a megszokottól eltérően, 13 órakor fog kezdődni. A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynap első futama, a fordulóstartos Racerstina Díj lesz, ahol a legutóbb győzni tudó, Ducks szerezhet egy újabb elsőséget, most Hegedűs Tamással. Azonban egy másik Prolongo istállós ló, El Valle Sagrado is beleszólhat a dobogós helyek sorsába, hogy ha rendesen körbe megy Nagy Ferenc II. hajtásában. Engedményüknek köszönhetően a jobb pénzdíjas helyekért, még Mandich Richárd és Do it K párosa, valamint és Carlos K és Kerekes Ervin is harcban lehet.

A nap második futamában, a Lester Hendikepben 13:30-kor, a remek idők után érkező Valerie As szerezheti meg idei első győzelmét. Megbízhatósága révén a futam korelnöke, Sziklaszirt is döntőbe várható, csakúgy, mint a vendéghajtóval is jól szereplő Aslaug Princess, illetve Atom Maki, aki legutóbb egy szép harmadik helyezéssel mutatkozott be, kihagyás utáni második startjára.

Fél órával később, 14:00-kor fogják indítani a Sammi MS Díjat, ahol összesen hatan állnak starthoz, de igen izgalmasnak ígérkezik, hiszen remek képességű ügetők fognak futni az 1900 méteres távon. A futam legesélyesebb lova, az idén már hat versenyt nyerő, Bobby Fischer lehet Juhász Balázzsal. Azonban a dobogós helyezések sorsába könnyen beleszólhat még, az olasz és szerb formák után futó, második Kincsem parki versenyére készülő, Bondo Jet Branislav Mukity-tyal, valamint a legutóbb szerencsétlen versenyt futó, Zóna Csordás Emillel.

A nap negyedik futama az Omnia Hendikep lesz, amelyben talán végre megszerezheti Nagy Ferenc II. idomítottja, Usain esedékes győzelmét. De Márton Lajos nem fogja megkönnyíteni a helyzetét, hiszen lova, Une Dame is remek esélyt képvisel a futamban, és meg fog tenni mindent az elsőség eléréséért. A dobogó alsó fokára, Ifj. Turbucz Sándor és Andy Baby-nek is van nagy esélye felérni.

A szombati ügetőnap közepén, 15 órakor fognak starthoz állni a kétéves ügetők eddigi legjobbjai, a 89. Kétévesek Nagydíjában. A futamgyőzelem megszerzésére a legesélyesebb ló, vélhetően a Szalay János Emlékversenyt is megnyerő, Enjoy és Lakatos Csaba párosa lehet. Azonban Kolozsi László idomítottja, a legutóbb nagy javulást mutató, Eden CD akár megnehezítheti a favorit dolgát, őt most Budai Attila fogja hajtani. Csakúgy, mint a győzelem után induló Eternal Flame, aki trénere, Angyal Andor kezében fog versenyezni. Éjjeli Hölgy képességére nem lehet panasz, azonban még nem futott versenyben, de ha hiba nélkül körbe megy Fazekas Imrével, ő is beleszólhat a végelszámolásba.

Fél órával később, 15:30-kor fog indulni a Bessenyői Nadin születésnapi futama Hendikep, ahol legutóbbi győzelmére akár rá is duplázhat Zaffiri. Azonban, az új tulajdonba került Cherie Bella M, első hendikepjében akár egy dobogós helyezést is elcsíphet. A jobb pénzdíjas helyezésekért, a kétszer már jól futó Bizony ám és Donia d’Aunay is harcban lehet majd.

A nap hetedik futama egy újabb kiemelt verseny lesz, a hosszútávú Köztársasági Díj, amelynek mezőnye 16:00-kor fog elstartolni. Ebben az évben a megszokottnál kevesebben indulnak, de ugyan olyan izgalmaknak nézünk elébe, mint az előző években. A futam győzelemre legesélyesebb ló, a címvédésre készülő Maugli lehet, Jozé Sagajjal. Azonban a magyar színeket és igen jó esélyt képviselve, Unno del Duomo döntős futása is várható, akit megszokott hajtója, Goran Zolnaji fogja hajtani. Dobogós helyre érhet még, a kiváló évet produkáló, Bonaparte Boss is Veljko Mazsity-tyal.

16:30-kor fog elstartolni, a fordulóstartos Vatikán Hendikep. Idejeit tekintve, az alaptávról forduló Berill Lady képviseli a legjobb esélyt a mezőnyben. A kihagyás utáni második startjára készülő, jó beállítással rendelkező Zagato, az új tulajdonból és tréningből győzelemmel jelentkező Che Comandante, valamint a júliusban utoljára látott Beatriz Galindo A.T. is reménykedhet egy dobogós helyezés elérésében.

A szombati ügetőnap utolsó nagyobb díjazású versenye, a 17:00-kor induló ÜTOE Nagydíj lesz, amely remek képességű hároméves lovakat hív starthoz. Sok esélyes a futam, hiszen gyakran hibáznak a fiatal ügetők, de tehetségüknek köszönhetően több ló is könnyedén felállhatna a dobogóra. Dolomit Boy képessége révén, ha tudja top formáját hozni, begyűjtheti idei negyedik sikerét, akit ismét Varga Sándor fog hajtani. Azonban figyelnie kell a remek képességű Diamond Ville és Marko Slavic párosára is, hiszen, ha rendesen körbe megy, akár a versenyt is megnyerheti, csakúgy, mint a kissé még rutintalan Devoted, akit trénere, Csordás Emil fogja hajtani. Denver Broncos sem a megbízhatóság mintaképe, de neki is van olyan formája, amivel akár még nyerhetne is, társa, mint már több futás óta, most is Papp István lesz.

A nap záró futamában, a 17:30-as kezdetű Romi MMS Díjban, öt remek képességű négyéves, és egy ötéves ügető fog starthoz állni. A szép küllemű, sárga kanca, Coach Degli Dei esélyeshez méltóan, megszerezheti idei negyedik sikerét. Legnagyobb ellenfele, az újra egyre biztosabb jármódú, Charming Boy lehet, illetve hiba nélkül, akár még Bombay is meglepheti két legnagyobb riválisát.

SHARE THIS