/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Fantasztikus duplázások és óriási győzelmek az Október Trófea /Kölyök Derby Elődöntő estélyén!

Hűvös, de nagyon szép őszi este volt a 14-e péntek, amikor újra 10 futamban álltak starthoz az agarak, idén immár 14. alkalommal, az Októberi Trófea és a Kölyök Derby Elődöntő keretében.
Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy bár már októbert írunk és határozottan kifelé megyünk a szezonból, még mindig mutathatunk be újoncokat a versenyeinken. Ezen az estén nem kevesebb, mint öt fiatal, pályakezdő agárral ismerkedhetett meg a Nagyérdemű; Cascoval, Jessicával, Jillel, Easyvel és Shinnal.

Már rögtön az első, S3-as futamban egy komoly csatának lehettünk szemtanúi, hiszen Huron és Olimpia óriási küzdelmet folytattak egymással a verseny második felében, abszolút fej-fej mellett küzdve az első helyért, melynek eredményét is csak a célfotó tudta megmondani, hiszen mindössze egy század másodperccel előbb ért célba Huron, megnyerve ezzel idei második versenyét.
Befutási ideje: 17.33 (S2)
Befutási sorrend: Huron (6) – Olimpia (1) – Orlen (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

Az S2-es futam egy gyönyörű román győzelemmel zárult, Conamera az első pillanattól kezdve magabiztosan vezette a mezőnyt, esélyt sem adva a többi agárnak, így két harmadik és egy második hely után Kincsem Parkos pályafutása során először a dobogó legfelső fokára állhatott.
Befutási ideje: 17.06 (S1)
Befutási sorrend: Conamera (1) – Testarossa(5)  – Hunter Hero (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bodog Abelnek!

Az S1-es verseny igazi nem várt meglepetést hozott, hiszen Assassin, aki hónapra pontosan két évvel ezelőtt állt utoljára starthoz a Kincsem Parkban, “jött, látott” és óriási győzelmet aratott versenytársai felett, reméljük bár először, de nem utoljára!
Befutási ideje: 17.11 (S1)
Befutási sorrend: Assassin (4) – Coming Soon (1) – Black Fantasy (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Balogh Fanninak!

Az este folyamán két S0/S1-es futam került megrendezésre, melybő az elsőben újfent egy nagyon szoros és rendkívül izgalmas küzdelmet láthattunk a két és fél éves tapasztalt Béla és a csupán 17 hónapos debütáló Jill között, aminek a végén Jill mindössze kétszázad másodperccel maradt csak le a győztes Béla mögött.
Befutási ideje: 16.85 (S0)
Befutási sorrend: Béla (5) – Jill (1) – Wanheda (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Baranyai Márknak!

A második S0/S1-es futamban, mely egyben az utolsó rövidtávú verseny volt, az este első duplázását láthattuk, hiszen Mayki a két héttel ezelőtti szereplése után egy nagyon szép küzdelmet követően ismét győzni tudott, idén negyedik alkalommal!
Befutási ideje: 17.05 (S1)
Befutási sorrend: Mayki (2) – Joes Cody (4) – Iron Lady (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

A soron következő két futamban nem csak távot, hanem versenyt is váltottunk, hiszen az Októberi Trófeát a Kölyök Derby két előfutama váltotta föl, ahol öt, illetve hat remek fiatal mérte össze gyorsaságát, hogy az első három helyezettek közül két hét múlva kiderüljön ki 2022 leggyorsabb kölyke a Kincsem Parkban!

Az első elődöntőben a teljesen újonc, pályakezdő Easy óriási győzelmet aratott tapasztalt versenytársai felett, a kommentátor szavaival élve: “gyakorlatilag tönkre verte a mezőnyt”, hiszen behozhatatlan fölénnyel ért célba, ráadásul a nap legjobb 480m-es idejével!
Befutási ideje: 28.69 (AA0)
Befutási és egyben továbbjutási sorrend: Easy (1) – Pablo (6) – Devon (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Baranyai Ádámnak és Horváth Georginának!

A második elődöntő futam már nem volt ennyire “könnyű” győzelem, hiszen az első méterektől kezdve komoly csatát vívott egymással Bonnie és Lucifera, s ugyan Bonnie végig magánál tartotta a vezetést, Lucifera egész idő alatt szorosan a sarkában volt, de még az utolsó méterek óriási hajrájában sem tudta megfogni, így Bonnie futott át elsőként a célon.
Befutási ideje: 29.08 (AA0)
Befutási és egyben továbbjutási sorrend: Bonnie (5) – Lucifera (4) – Dallas (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

A kölyök futamok után a 480m-es Októberi Trófea kategória versenyekkel folytattuk az estét. A1/A2-ben egy nagyon szép küzdelmet követően, melyben egészen az utolsó kanyarig úgy tűnt Taylor verhetetlen lesz Aryának sikerült az élre törnie és idei 14. versenyén, stílszerűen október 14-én végre dobogóra állhatott tulajdonosa nagy örömére!
Befutási ideje: 29.37 (A0)
Befutási sorrend: Arya (5) – Taylor (6) – Shadow (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

Újabb duplázást láthattunk A0/A1-ben, a két héttel ezelőtti szoros versenyt követően Cherry ezúttal játszi könnyedséggel nyert és hagyta maga mögött a mezőny többi tagját, megszerezve ezzel második Kincsem parki győzelmét.
Befutási ideje: 29.06 (AA0)
Befutási sorrend: Cherry (6) – Mythic (3) – Zivatar (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Papa Adriannak!

Az este záró futamában AA0 kategóriában gyönyörűen együtt indult az egész mezőny, melyből egy szuper izgalmas verseny kerekedhetett volna, azonban sajnos a második kanyarban egy nagy ütközés miatt a versenyzők kétharmada kisodródott, melyből csak Dark Star és Blue Bell tudott kimaradni. Dark Star ügyesen kihasználva a helyzetet azonnal az élre is tört és innen már megfoghatatlan volt, magabiztosan nyert újra, a Szeptemberi Trófea után zsinórban másodszor.
Befutási ideje: 28.95 (AA0)
Befutási sorrend: Dark Star (4) – Blue Bell (6) – Cannonball (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS