/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A 2022-es év Lyreen Mover Díj és Kölyök Derby győztesei

12 fokos hűvös őszi napunk volt szombaton a Lyreen Mover Díj és Kölyök Derby Döntő napján, amiben mi picit fáztunk ugyan, de az agaraknak ez a hőmérséklet maga volt a tökély. A napot a Lyreen Mover futamokkal kezdtük, szokás szerint előbb sprinten, aztán hosszútávon, majd zárásként a Kölyök Derby Consolation és Döntő futamában izgulhattunk kedvenceinknek.

Az első futam S3-as kategóriában máris óriási meglepetéssel indult, hiszen Max, aki eddig mindig 480m-en indult és egyszer sem került a dobogó közelébe sem, most rövidtávon végre brillírozott és mindhárom favoritot maga mögé utasítva megnyerte a futamát.
Befutási ideje: 17.25 (S1)
Befutási sorrend: Max (4) – Gallardo (6) – Huron (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Ciolacu Tariannak!

S2-ben World meghozta a várva várt győzelmet, kilenc verseny után végre a dobogó legfelső fokára állhatott tulajdonosa legnagyobb örömére, méghozzá eddigi karrierje legjobb, 16.83-as (S0) idejével!
Befutási sorrend: World (2) – Olimpia (3) – Cherokee (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tóth Zsoltnak!

A harmadik sprint futamban S0/S1-es kategóriában fehér holló ritkaságú élménynek lehettünk szemtanúi, hiszen Joes Cody és Béla ezred másodpercre pontosan (17.102 – S1) ugyan akkor értek célba, így holtversenyben közösen nyerték a futamot!
Befutási sorrend: Joes Cody (3) és Béla (5) – Hurrikán (2)
Szívből gratulálunk a Tarnai Lindának és Baranyai Márknak, akik mindketten egyben tulajdonosai és trénerei is agaraiknak!

A 480m-es táv első futamát, mely A2/A3-as kategóriában indult el, egy sajnálatos technikai probléma miatt a versenyintézőség érvénytelenítette.

A technikai probléma elhárítását követően egy kisebb csúszással folytatódhattak a versenyek. A1-es kategóriában egy óriási küzdelmet követően, melyben szinte végig Nico vezette a mezőnyt Mythic, a 2021-es év Kölyök Derby győztese a célegyenesben az élre tört és eddigi legjobb időeredményével, 28.91- el (AA0) idén másodszor nyerte a futamát.
Befutási sorrend: Mythic (6) – Nico (4) – Zivatar (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bernáth Krisztinának!

A Lyreen Mover Díj fő futama a 480m-es AA0-ás verseny volt, melyben csupa nyíltosztályos klasszis állt starthoz. Mint ahogyan az várható volt, az este egyik legizgalmasabb futamát láthattuk, hiszen Komi nagyon hamar átvette a vezetést a mezőny felett és nagy fölénnyel, magabiztosan tartotta is pozícióját majdnem végig, azonban szinte szó szerint az utolsó métereken Lucky óriásit gyújtott és megelőzve versenytársát újra nyerni tudott!
Befutási ideje: 28.97 (AA0)
Befutási sorrend: Lucky (5) – Komi (2) – Cannonball (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Molnár Károlynak és Kolozsi Lászlónak, valamint trénerének, Tenczel Gábornak!

És akkor lássuk a kölyköket! A Consolation futam tökéletes papírforma szerint alakult, Stacey nagyon hamar az élre tört és fölényét egész idő alatt magabiztosan tartani is tudta, és egy fantasztikus nyíltosztályos idővel 28.90 – AA0 megnyerte a versenyt.
Befutási sorrend: Stacey (2) – Alexander (1) – Shine (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Izvoran Narcisának és Petz Lászlónak, aki egyben Stacey trénere is!

A nap második fénypontja a Kölyök Derby Döntő futama volt, melyben 3 kennel 6 agara mérte össze gyorsaságát, egy újabb szuper izgalmas futam élményét adva a közönségnek. A start pillanatát követően Bonnie azonnal az élre tört, s bár mögötte a többiek többször is sorrendet váltottak egymással és próbálták támadni, végig sikerült nem csak tartania, de egyre jobban növelnie is előnyét, melynek eredményeképpen megnyerte a 2022-es év Kölyök Derby Döntőjét, ráadásul eddigi karrierje és a nap legjobb 480m-es 28.74-es (AA0) idejével!
Befutási sorrend: Bonnie (6) – Pablo (5) – Easy (1)
Szívből gratulálunk a versenynap fantasztikus duplázásához a Consolation és a Döntő győztes agarak tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS